Team Danmark dropper volleyball

Dansk volleyball er det seneste offer i Team Danmarks spareplan. Dansk Volleyball Forbund mister fra 2010 støtten på 1,3 millioner kroner årligt.

Fremtiden for dansk volleyball ser besværlig ud, efter at Dansk Volleyball Forbund fra næste år mister støtten fra Team Danmark. Det skriver Jyllands-Posten.

Ligesom det er tilfældet med basketball, så er volleyball ikke længere en af de sportsgrene, som fra 2010 vil få støtte fra Team Danmark.

Dansk Volleyball Forbund mister dermed 1,3 millioner kroner, og det skaber utilfredshed i forbundet.

– Nu skal vi lige sluge kamelen, men vi er helt uenige i deres begrundelse. Vi har levet op til de krav, som vi har aftalt, men alligevel smider de os ud, siger direktør Jens Albagaard til Jyllands-Posten.

Direktøren vil have en dialog i gang med Team Danmark, der dog har valgt at støtte forbundets beachvolley-spillere med 600.000 kroner årligt.

Det skyldes, at Team Danmark ser et OL-potentiale inden for beachvolley. Team Danmark-direktør Michael Andersen ser ikke de samme perspektiver i volleyball.

– De økonomiske problemer har tvunget os til at frasortere dem, der har længst vej til succes, og det kan siges om volleyball. De ligger nummer 55 på verdensranglisten, siger Michael Andersen.

Team Danmark skal spare 20 millioner kroner i næste års budget, og støtteorganisationen har meddelt, at sparekniven vil ramme 14 idrætsgrene.