Tauson åbner mod ukrainer i jagt på Australian Open

Clara Tauson møder niendeseedede Katarina Zavatska i kvalifikationen til årets første grand slam-turnering.

Clara Tauson tager søndag hul på kvalifikationen til Australian Open. Hovedturneringen spilles fra 8. februar og to uger frem.
Clara Tauson tager søndag hul på kvalifikationen til Australian Open. Hovedturneringen spilles fra 8. februar og to uger frem.

Tennistalentet Clara Tauson åbner mod ukrainske Katarina Zavatska i kvalifikationen til Australian Open.

Det står klart efter lørdagens lodtrækning.

Den 18-årige dansker er undertippet i kampen mod den to år ældre Zavatska, der rangerer som nummer 118 i verden. Tauson er selv nummer 152.

De to spillere har mødt hinanden en enkelt gang tidligere. Det var i 2019 i Wiesbaden, hvor Zavatska slog Tauson i tre sæt.

Ukraineren er niendeseedet i kvalifikationen til årets første grand slam-turnering. For at nå hovedturneringen kræver det, at Tauson henter tre sejre i kvalifikationen.

Kvalifikationen er rykket til Dubai, mens hovedturneringen spilles som vanligt i Melbourne. Det sker fra 8. februar og to uger frem.

På herresiden skal Mikael Torpegaard i første runde af kvalifikationen op mod tyske Mats Moraing. Danskeren er nummer 192 i verden, mens Moraing rangerer som nummer 248.

26-årige Torpegaard har aldrig tidligere stået over for sin to år ældre modstander. Herrernes kvalifikation spilles også på Den Arabiske Halvø, da den foregår i Qatars hovedstad, Doha.

Både Torpegaard og Tauson indleder jagten på en plads i Australian Open søndag.

Holger Rune er ikke tilmeldt kvalifikationen. Det 17-årige stortalent åbner 2021-sæsonen i en turnering i Spanien.