Tankskib driver rundt i Nordsøen efter eksplosion i motorrum

Et tankskib er blevet ramt af en eksplosion i motorrummet. Der er ikke fare for personer eller udslip.

Tankskibet Alia måtte tirsdag aften have hjælp, da der skete en eksplosion i motorrummet.

Skibet, der er lastet med brændselsolie, ligger omkring 60-65 sømil – eller knap 120 kilometer – ude i Nordsøen vest for Thorsminde.

– Der er sket en eksplosion i motorrummet, og det betyder, at den ikke har motorkraft, fortæller MAS-vagten i Forsvarets Operationscenter til Ritzau.

Ingen personer skulle være kommet til skade, og der er angiveligt heller ikke umiddelbart fare for udslip fra tankskibet.

– Der er altid en fare, men det vil jeg helst ikke gisne om. Rederiet siger, at der ikke er fare for olieudslip, siger MAS-vagten.

To skibe fra Esvagt, der blandt andet servicerer olieplatformene i Nordsøen, er nået frem til Alia.

– Esvagt Omega sprøjter vand på siden af tankskibet for at køle det ned efter eksplosionen, lyder det fra MAS-vagten, der tilføjer, at "der er styr på situationen".

Forsvarets Operationscenter har været i kontakt med rederiet, som skal sørge for at få tankskibet bugseret i havn – en opgave som Esvagt Omega også vil kunne løse.

Natten til onsdag ligger skibet således fortsat og driver rundt i Nordsøen.

– Vi afventer rederiet, der skal komme med en plan for, hvordan skibet kan slæbes bort. Det bliver nok i løbet af natten eller onsdag morgen, for der skal lige styr på, hvem der skal stå for bjærgningen, siger MAS-vagten.

Det cirka 180 meter lange tankskib sejler under liberisk flag og havde Malta som destination.