Tankejer rystet over afslag fra Vejdirektoratet

Foto: Bjarne Robdrup
Tankejer Jørgen Jacobsen foran den lukkede bistro på Shell i Gørlev. han vil indrette solcenter og spillehal, men vejdirektoratet siger nej.
Tankejer Jørgen Jacobsen foran den lukkede bistro på Shell i Gørlev. han vil indrette solcenter og spillehal, men vejdirektoratet siger nej.

Jeg er ganske enkelt målløs. Kalundborg Kommune har sagt ja, spillemyndigheden i Skat siger ja, og politiet har heller ingen indvendinger. Men det er Vejdirektoratet, der har den endelige afgørelse, og de siger nej.

– Jeg fatter det ganske enkelt ikke, og jeg synes, at afslaget – og begrundelserne – er helt hen i vejret.

Det siger Shell-tankejer på Gørlev Landevej, Jørgen Jacobsen.

Han har netop modtaget afslag fra Vejdirektoratet på at ombygge den lukkede Gørlev Bistro til solcenter med fire anlæg og 30 gevinstgivende spilleautomater.

Afslag stopper ikke her

Jørgen Jacobsen giver ikke op.

Derfor går han til pressen med sin historie, og han agter også at inddrage medlemmer af Folketinget for at få øget fokus på afslaget, der reducerer hans muligheder for at drive erhverv i området ganske betydeligt.

– Der er ingen logik i afslaget fra Vejdirektoratet. Vi påpeger, at mens Bistroen eksisterede, betjente den mellem 100 og 120 ekspeditioner dagligt. Med solcenter og spillehal forventer vi under 100 ekspeditioner om dagen. Altså færre.

– Men det tror Vejdirektoratet øjensynlig ikke på, og de taler hele tiden om en udvidelse af tankanlæggets virksomhed.

– På trods af, at der jo hele tiden har været tankanlæg, bistro og forretning knyttet til tanken, siger Jørgen Jacobsen, der overtog Shell i Gørlev for fire år siden.

Bank-nej til Bistro-lån

– Jeg ville hellere end gerne fortsætte Bistroen, hvilket der ikke ville være noget til tilladelsesmæssig hindring for.

– Men da forpagteren sagde op i sommer, viste det sig, at uanset hvem af de mange, der gerne ville drive den videre, stod alle pengeinstitutter af.

– De ville end ikke yde mindre bankgarantier, siger tankejeren.

Han overvejer at benytte sig af retten til at indbringe Vejdirektoratets afslag til Trafikministeriet