Tag veterantoget

100-året for åbningen af jernbanen mellem Frederiksværk og Hundested markeres med veterantogtur

JUBILÆUMSTUR Nordsjællands Veterantog fejrer i samarbejde med Dyssekilde Station 100 års jubilæum på banestrækningen fra Frederiksværk til Hundested. Det sker med to kørsler henholdsvis lørdag 6. og søndag 21. august.

Der køre begge dage to dobbeltture på strækningen Hillerød – Frederiksværk – Hundested. Der er afgang fra Hillerød kl. 10.00 og 14.00 og fra Hundested kl. 12.22 og 16.22.

Undervejs standser togene i Gørløse, Skævinge, Frederiksværk, Dyssekilde, og Østerbjerg . Det er muligt at stå af undervejs og fortsætte rejsen med næste tog.

Toget fremføres med to dieselelektriske lokomotiver, i daglig tale kaldet "Marcipanbrød". Begge lokomotiver er dansk bygget af Frichs og leveret i 1952.

HFHJ M8 har kørt på strækningen frem til 1995, og er således en del af den lokale jernbanes historie, mens GDS L1 har kørt på Gribskovbanen frem til årtusindskiftet.

Publikum skal dog ikke snydes for de over 100 år gamle vogne fra forskellige danske privatbaner. Alle vognene har åbne endeplatforme, som er meget populære at stå på især i godt vejr.

Man kan gå gennem alle vognene og se, hvor forskellige de faktisk er, for hver privatbane havde sin helt egen idé om, hvordan vognene skulle se ud netop på den bane.

Dyssekilde Station i Torup er smukt restaureret og står som ny. Nok den flotteste station på linjen. I stationsbygningen er Torup Bogby med antikvariske bøger og et par andre små virksomheder. Torup er en livlig landsby med en øko-bydel, brugs, økobutik, økocafé, skole, børnehave, kirke, musikfestival og en hel del andet.

Lørdag den 6. august er der Torup Marked med lokale madvarer.

Søndag den 21. august er der rundvisning i Torup med mulighed for en let servering.

Billetter købes om bord på toget, og det er gratis at have hunde og barnevogne med. Cykler kan medtages mod betaling. Yderligere oplysninger kan findes på www.veterantoget.dk.

Nordsjællands Veterantog beskæftiger sig med at vedligeholde, restaurere og køre med de gamle lokomotiver og vogne. Foreningen er udelukkende er baseret på frivillig arbejdskraft.