Tag på 3D-rejse i fremtidens bymidte

Med åbningen af info-box inviterer Hørsholm Kommune bogerne på en helt ny oplevelse af planerne for bymidten

Foto: Morten Timm

Der er skrevet tykke rapporter, udfærdiget omfattende undersøgelser og lavet en masse tegninger.

Men en ny helt ny 3D-animerede film af Hørsholm Bymidte på lidt over fire minutter giver nu et overbevisende godt overblik over, hvordan man politisk i Hørsholm har tænkt sig udviklingen af Gågaden, Midtpunkt og den øvrige bykerne.

Filmen tager dig med fra fuglespektivet over bymidten og helt ned i gadeplan gennem Gågaden, rundt om Trommen, det nye Midtpunkt, biografbygnignen, parkeringshus og nye boliger og butikscenter.

Se filmen:

KLIK HER

Forleden trykkede Anders Borgen (K) formand Teknik- og miljøudvalget, på 3D play-knappen og åbnede i bibliotekets og Trommens foyer den smarte infoboks, som skal give borgerne de bedst tænkelige muligheder for at se nærmere på de storstilede byplaner.

Informationerne serveres både via 3D-filmen og en net-adgang til kommunens nye web-site om bymidten, der indeholder alle relevante oplysninger, optegninger, planforslag og idéer til bymidtens fremtid.

Adgangen sker via to opsatte touch-skærme, hvor man selv klikker sig rundt.

"Jeg håber, at borgerne vil gøre brug af infoboksen. Det er i hvert fald sådan vi forestiller os, at bymidten skal udvikle," siger Anders Borgen.

På mere traditionel vis er der også opsat plancher om bymidte-projekterne og ude bag Trommen er der lagt granit-prøver som forslag til den nye belægning i Gågaden.

Det er tanken, at den nye info-box fremover skal bruges til andre borger-temaer.

Du kan naturligvis se 3D-filmen og bymidte-sitet hjemme fra din egen computer. Klik ind på

www.bymidten.horsholm.dk/forside.htm