Tag fra områdeledelse og giv til vores børn

Vi skal ikke køre politik på hændelsen med en glemt dreng i Lodbjerggård Børnehus, mener Børneudvalget efter tirsdagens møde (sn.dk onsdag og DAGBLADET torsdag).

Men det er lige netop det, som Børneudvalget gør, ved kun at rette blikket på personalets handlinger. Dermed friholder de mange års nedskæringer på daginstitutionsområdet samt det faktum, at Lodbjerggård Børnehus har kørt uden en daglig pædagogisk leder siden sommerferien. Det samme gælder for Klippinge Børnecenter, som har kørt uden daglig pædagogisk leder i et års tid.

En menneskelig fejl som at glemme et barn opstår ikke tilfældigt i en daginstitution. Den opstår kun, når adskillige elementer af svigt over længere tid er til stede på flere niveauer i en given organisation. Det er tendens til systematisk svigt, når der over så lange perioder udelades ansættelse af nye daglige pædagogiske ledere i flere af vores daginstitutioner.

Børneudvalget må meget gerne forklare hvorfor der drives daginstitutioner i område Nordstevns, uden daglige pædagogiske ledere? Den daglige pædagogiske leders opgave er jo netop at sikre de daglige rutiner mod nedsmeltning. Sikkerhedsrutiner omkring sovebørn, børn alene på legeplads, afhentning af børn mv. er elementære og daglige rutiner i daginstitutioner. Det var en menneskelig fejl, ja, men det er ikke tilfældigt, at det skete på nuværende tidspunkt i Område Nordstevns. Set i lyset af det er Børneudvalgets udmelding efter tirsdagens møde alt for overfladisk.

Jeg synes, at vi skal tage fra Stevns Kommunes forbrug af områdeledelse. Det er dobbelt så stort som i de fleste andre kommuner i landet. Og give flere pædagoger til børnene.

Er det ikke på tide, at vi tilpasser områdeledelseskapaciteten til det faktiske behov?

Betina Baden

forælder i Område Nordstevns

medlem af Enhedslisten Stevns