Sygeplejersker viser lønsedler

Vig
Sygeplejerskerne i Odsherred viser deres lønsedler frem ved en happening i Vig på lørdag.

Lørdag mellem kl. 10 og 12 arrangerer sygeplejerskerne i Odsherred en
  demonstration fra Baeshøjgård Plejecenter i Vig til Superbrugsen, hvor de vil vise
  deres lønsedler frem. Her ses sygeplejersker fra en tidligere demonstarion i Holbæk. 
  Foto: Mik.
Lørdag mellem kl. 10 og 12 arrangerer sygeplejerskerne i Odsherred en demonstration fra Baeshøjgård Plejecenter i Vig til Superbrugsen, hvor de vil vise deres lønsedler frem. Her ses sygeplejersker fra en tidligere demonstarion i Holbæk. Foto: Mik.

PETER MAILAND

De 57 strejkende sygeplejersker i Odsherred er så trætte af, at flere har sået tvivl om, hvad de får i løn, at de nu vil vise deres lønsedler frem. Det sker ved en happening lørdag formiddag foran Superbrugsen i Vig. Under strejken er Inger Jakobsen tillidsrepræsentant for sygeplejerskerne i Odsherred.

– Der har været så mange forkerte tal fremme i pressen, så nu tager vi vores lønsedler med, så folk kan se, hvad vi får i løn, siger Inger Jakobsen.

Som tillidsrepræsentant er det Inger Jakobsen, der vurderer, hvilke patienter der skal indgå i det nødberedskab, som er etableret for at varetage de mest udsatte patienter.

– Vi får meldinger fra hjemmehjælperne, der fortæller, hvis der er en forbinding der lugter, og så skifter vi forbindingen, siger Inger Jakobsen.

Indtil videre er det kun sygeplejerskerne i Odsherred, der strejker. De ældre får stadig besøg af hjemmehjælperne. Sygeplejerskerne udfører kun de mest nødvendige opgaver, og der er adskillige ældre beboere, der ikke får skiftet forbindinger under strejken. Ifølge Inger Jakobsen er det et spørgsmål om, hvordan den enkelte patient klarer sig.

Patienterne vurderes løbende

– Vi holder møder hver dag og vurderer patienterne løbende. Vi vurderer, om patienterne er så dårlige, at de skal ind i nødberedskabet, eller om de kan klare sig selv. Vi har taget enkelte patienter ind i nødberedskabet. Men der har også været nogle patienter som vi er taget ud til og har skiftet en forbinding – uden at tage patienten med i nødberedskabet. Der har vi vurderet, at de godt kunne klare sig selv. Det er et spørgsmål, om de har nogen, der kan tage sig af dem. Hvis de ikke har familie eller venner eller andre, der kan tage sig af dem, så tager vi dem ind i nødberedskabet, siger Inger Jakobsen.

Ifølge hende er presset fra de praktiserende læger også ved at være væk.

– I starten var der pres på fra de praktiserende læger, der forsøgte at presse flere patienter ind i nødberedskabet, men det synes jeg ikke, at de gør mere. Vi synes, at det kører nogenlunde. Vi tager en dag ad gangen, siger hun.

Lørdag mellem kl. 10 og 12 arrangerer sygeplejerskerne en demonstration fra Baeshøjgård Plejecenter i Vig til Superbrugsen i Vig, hvor de vil vise deres lønsedler frem.

pema@nordvest.dk