Svømmesag: Taastrup bliver i VAT

Foto: Jesper Nielsen | www.sttfoto.dk, Kasper Nørgaard Hansen
DMH Årgangsfinale 2015 , Vesterbro Svømmehal
  © Jesper Nielsen | www.sttfoto.dk
  Taget kl.: 16.40 - 1/2 2015
  ID: STT_3406.CR2
DMH Årgangsfinale 2015 , Vesterbro Svømmehal © Jesper Nielsen | www.sttfoto.dk Taget kl.: 16.40 – 1/2 2015 ID: STT_3406.CR2 © Jesper Nielsen – www.sttfoto.dk

En mail forfattet af formanden for svømmesammenslutningen VAT CPH, Torben Hjalholt, har fået rygterne i gang i svømmekredse i og omkring Hovedstaden/Vestegnen.

I følge Hjalholt vil seks svømmetrænere i fællesskabet blive opsagt inden den 31. december. Baggrunden er, som det hedder i mailen, at bestyrelsen ikke kender det økonomiske fundament for den kommende sæson.

Rygterne har så gået på, at VAT var på vej til at lukke og slukke for hele samarbejdet. Men det afviser formanden for Swim Team Taastrup, Helle Cornelius-Knudsen:

– VAT er på ingen måde ved at gå i opløsning, men der forestår en omstrukturering nu, det er rigtigt.

VAT CPH har hidtil bestået af netop Swim Team Taastrup – samt Albertslund, Vallensbæk Glostrup og MK31. Men senest har Vallensbæk (VI39) meldt sig ud af fællesskabet, og det er altså dette, der har fået overbygningen VAT CPH til at afskedige de omtalte seks trænere.

Formanden for Taastrup-formanden fortsætter.

– Som moderklub betaler man jo hvert et beløb til fællesskabet for at driften kan løbe rundt, og når man så kommer til at mangle en femtedel – med Vallensbæks afgang – så er det klart, at der skal omstruktureres for en ny løsning.

Helle Cornelius-Knudsen understreger, at man ikke behøver at være bekymret for medarbejderne i Swim Team Taastrup eller klubbens fremtid.

– Der må ikke herske tvivl om, at der bliver arbejdet på højtryk for at finde de rigtige løsninger for det fremtidige VAT CPH, siger Helle Cornelius-Knudsen

Spørgsmål: Så der er altså ingen planer hos jer i ST Taastrup om at trække jer ud af samarbejdet?

– Nej, slet ikke. Og der er heller ikke tale om en sportslig nedgradering for svømmerne, vil jeg gerne fastslå.