Svømmeglæden skal øges hos de unge i Hillerød

Hillerød Svømmeklub får støtte til udviklingsprojekt om svømmelyst hos unge

Kun ca. 5% af medlemmerne i svømmeklubberne er i aldersgruppen 13-24 år.
Kun ca. 5% af medlemmerne i svømmeklubberne er i aldersgruppen 13-24 år.

Med støtte fra DIF og DGI's foreningspulje kan Hillerød Svømmeklub nu sætte gang i projektet 'Vis mig svømmevejen'.

Hillerød Svømmeklub har fået 187.200 kr. i støtte fra DIF og DGI's foreningspulje. Med bevillingen kan klubben se frem til at komme i gang med projektet.

Formand Tilde Juul ser især frem til, at Hillerød Svømmeklub nu kan få undersøgt og dokumenteret, hvorfor svømmesporten har så få unge medlemmer:

"Generelt ligger andelen af unge medlemmer mellem 13-24 år i svømmeklubber på 5-7 %, hvilket adskiller sig væsentligt fra andre store sportsgrene, som f.eks. fodbold og håndbold, som har 30-35 % i de unge årgange. Til gengæld har vi et stort potentiale for at kunne ændre på dette, da vi er den sportsgren med flest medlemmer under 13 år. I vores projekt ønsker vi at undersøge hvilke kulturelle og organisatoriske faktorer, som er på spil i forhold til at få børn til at fortsætte i sporten," siger Tilde Juul i en pressemeddelelse.

I Hillerød Svømmeklub glæder formanden og de ca. 1400 medlemmer sig til at kunne komme i gang med projektet – og forhåbentlig kunne skabe bedre rammer og muligheder for de mange børn, så de har lyst til at forsætte med at gå til svømning.

"Projektet vil fokusere på at øge svømmeglæden hos unge i både svømmeskolen og i vores konkurrenceafdeling. I første omgang skal vi have indsamlet viden blandt medlemmer, ansatte og frivillige. Denne viden skal efter planen komme alle svømmeklubber til gode. Dernæst er intentionen, at projektet munder ud i en række konkrete initiativer i vores egen svømmeklub, som vil komme medlemmerne og klubben til gode," slutter formanden.

Klubben forventer, at projektet vil starte op i slutningen af 2019 og forløbe i hele 2020.

Hillerød Svømmeklub har modtaget bevillingen på 187.200 kr. fra DIF og DGI's foreningspulje, der årligt uddeler ca. 44 mio. kr. til projekter i idrætsforeninger. DIF og DGI's foreningspulje kan støtte lokale projekter i idrætsforeninger, f.eks. til medlemsrekruttering, udvikling af nye aktiviteter eller løft af trænerkompetencer.