Svøbsk – en klang af tidløshed

De spiller på hele den folkemusikalske palet

VARIATION Klaverfabrikken og Musik Uden Grænser præsenterer fredag den 26. februar kl. 16.30 Svøbsk. bandet har tidligere spillet en kamæleon-koncert på Klaverfabrikken, de kommer denne gang som kvartet, og præsenterer deres nye CD: "En klang af tidløshed".

Maren Hallberg og Jørgen Dickmeiss afsøger tidløsheden på det nye album, og til koncerten her på Klaverfabrikken. Tiden er en dimension, siger folk med naturvidenskabelig forstand. Men tiden har også i sig selv mange dimensioner, som det fremgår af denne musik.

Titlen får lov til at stå for sig selv – den er ikke kommenteret i numrene, heller ikke i pixi-bogen, der følger med CD'en. Titlen refererer til musikkens tidløshed: de århundrede gamle melodier, som vi stadig spiller, og de nye kompositioner, som vi håber vil leve længe.

Men der er tempo – og pulsvariationer, som er bredere end hos de fleste folkemusikere. Dansk folkemusik er så ofte omgivet at en særlig slags "horror vacui": ubehaget ved at forlade danserytmen, længslen efter at vende tilbage til den igen og frygten for ikke at finde den igen. Det er sjældent, at danske folkemusikere tør give sig så god tid og dvæle så længe på både velklang og dissonanser, som Svøbsk gør det.

Genremæssigt er det ikke kun traditionel dansk folkemusik. Maren og Jørgen benytter anledningen til at bruge hele den folkemusikalske palet: Fra hornpipes over klezmer og cirkusmusik og polska og visemusik til dansemusik.

Dørene åbnes kl. 16.00. Billetter i forsalg 50/25 kr. på Klaverfabrikken.