Sverigedemokrat i slagsmål på valgdag

En af Sverigedemokraternas kandidater til Riksdagen var angiveligt i slagsmål i det centrale Stockholm natten til søndag.

En af Sverigedemokraternas kandidater til Riksdagen havnede natten til søndag i et slagsmål i det centrale Stockholm ved Stureplan, skriver nyheter24.se.

Ifølge en politianmeldelse skal politikeren sammen med to andre medlemmer af Sverigedemokratarna have mishandlet en forbipasserende, der angreb dem verbalt.

De tre politikere har angiveligt blevet slået, sparket og sprayet manden i hovedet. De tre sverigedemokrater hævder dog, at de kun forsvarede sig mod manden, der angreb dem. Der er lavet en modanmeldelse.

Det højreorienterede Sverigedemokraterna håber at kunne omsætte deres nyvalgte 20 mandater i Riksdagen til reel magt, men hverken Moderaterna eller Socialdemokraterna ønsker at samarbejde med det indvandrerkritiske parti.

Det venstreorienterede svenske Miljöpartiet afviser statsminister Fredrik Reinfeldts frieri, der skal bane vej for en ny borgerlig regering.

– Det er helt udelukket, at vi kan blive et støtteparti for Moderaterna, siger Miljöpartiets talskvinde og riksdagsmedlem Maria Wetterstrand til expressen.se