Svensk minister roser dansk grænsekontrol

Sveriges finansminister glæder sig over udsigten til en styrket dansk grænsekontrol.

Mens EU-Kommissionen og tyske ministre udtrykker stor bekymring over en styrket dansk grænsekontrol, så er der ros at hente fra den svenske regering.

Sveriges finansminister, Anders Borg, ser langt fra nogen problemer i, at Danmark vil sende flere toldere til den dansk-svenske grænse.

– Det er selvfølgelig godt, at Danmark vil træffe foranstaltninger for at sikre, at vi ikke har narkotikasmugling, menneskesmugling eller andet, som foregår mellem Sverige og Danmark. Det er jo sådan en grænsekontrol, vi selv har, siger Anders Borg.

– Det er vigtigt at bekæmpe både narkotika- og våbenhandel. Det har danskerne naturligvis ret til at gøre, præcis som vi har gjort, siger Borg til det svenske nyhedsbureau, TT.

Den danske regering har de seneste dage haft travlt med at forklare, at en udvidet grænsekontrol med toldere ikke bliver mere omfattende end det system, som Sverige og andre lande i Schengen-området allerede har etableret.

– Når jeg selv har passeret Øresundsbroen, så har jeg haft den opfattelse, at den svenske grænsekontrol fungerer ret godt uden nogen alvorlige forstyrrelser for de enkelte trafikanter, siger Anders Borg.

Den svenske minister påpeger dog, at det fortsat er uklart, hvad det præcist er Danmark vil gøre omkring grænsekontrollen.

– EU-Kommissionen skal nu undersøge det og sikre, at det ikke er i strid med fri bevægelighed og den vældigt positive integration, vi har i Øresundsregionen.

– Det er vigtigt, at de danske foranstaltninger ligger på linje med det, vi har gjort i Sverige, siger Anders Borg.