Svag HØJ-start kostede dyrt

En godkendt 2.halvleg var ikke nok til at forhindre et nederlag til HIK

Foto: Ove Dyrstrøm

HÅNDBOLD. Det er vigtigt at være klar fra første dommerfløjt, det måtte HØJ's 1.divisionsherrer sande i lørdagens hjemmekamp, hvor de måtte indkassere et nederlag på 24-27 til HIK, der ellers ligger placeret længere nede i tabellen.

Bortset fra de første fem minutter hvor HØJ kom foran 2-1, efter to mål af Andreas Hampe og et par klasseredninger af Stefan Klavsen, så gik det hurtigt ned ad bakke. Den var helt gal i angrebet, hvor HØJ havde svært ved af åbninger i HIK's offensive 5-1 forsvar, det medførte dårlige afslutninger, fejlafleveringer og boldtab, hvilket var guf for HIK's hurtige kontrafase, så der efter et kvarter stod 3-10 på måltavlen. Nedturen fortsatte med brændte chancer, da HIK's keeper Mikkel Vilhelmsen havde godt fat i HØJ-skytterne, så føringen fem minutter senere var udbygget til 4-13. HØJ forsøgte sig periodevis med mandsopdækning af Nicolas Kristiansen, og i slutfasen af halvlegen fik de da også sat en prop i hullet, så det ved pausen stod 10-17 til gæsterne.

Efter pausen fortsatte HØJ hvor de slap. Stefan Klavsen lagde ud med at snuppe et straffekast, og da Kristoffer Jessen scorede tre mål på stribe til 16-18, så var der igen kontakt. HIK skiftede keeper, så Jacob Krupsdal kom på mål. Udligningen kom midt i halvlegen ved 19-19, igen var målscoreren Kristoffer Jessen, som HIK-forsvaret slet ikke kunne stoppe i sine fysiske og kraftfulde gennembrud.

HIK svarede igen med to mål til 19-21, men så tog enmandshæren Kristoffer Jessen igen fat med en tripple, tre mål på stribe, og med 22-21 var HØJ i front syv minutter før tid og havde momentum. Desværre brændte HØJ efterfølgende et par gode chancer, hvor de kunne have fået luft. I stedet fik HIK udlignet til 22-22, og HØJ fik udvist Philip Kempf i samme moment. Det kom til at koste dyrt, for HIK scorede tre kasser til 22-25 med fire minutter tilbage. På trods af endnu to Jessen-mål, så bevarede HIK afstanden, så det endte med slutcifrene 24-27, til stor jubel for de undertippede HIK-spillere og træner Jesper Mathiesen.

"Vi havde helt styr på dem i 1.halvleg, jeg tror vi snød dem lidt med vores 5-1 opdækning, og så var vi rigtig gode på vores kontraløb og fik nogle nemme mål. De fik så lidt for mange mål efter pausen, men jeg syntes det er super flot, at vi stadig troede på det og kom tilbage", sagde den tilfredse HIK-træner efter kampen. HØJ's træner Lars Nedergaard var helt enig med sin kollega om 1.halvleg.

"Vi får den værst tænkelige start på kampen, og så kan vi diskutere, om det er vores parathed eller om vi kun har en halvleg i os, men det første kvarter blev dyrt for os, og det led vi efterfølgende af. Til gengæld syntes jeg vi spiller en fantastisk 2.halvleg, desværre brænder vi nogle chancer ved 19-19 og får en dum udvisning, vi havde ikke marginalerne på det tidspunkt, og så vippede kampen til deres side. Men positivt at det lykkedes for os, at holde bolden i gang og komme mere direkte i krydsspillet, så vi havde mulighed for at kante rundt. Nederlaget gør ondt, og nu skal vi ud og finde de point i andre kampe", sagde HØJ-træneren efter kampen.

1.division. Herrer: HØJ – HIK 24-27 (10-17). HØJ: Kristoffer Jessen 9, Andreas Hampe 3, Christian Olesen 3, David Lindberg 3, Kenneth Olsen 3, Mark Schiøtte 2, Thomas Lundgren 1. HIK: Anton Kronborg 5, Magnus Campell 5, Nicolas Kristiansen 4, Emil Dahl 3, Mads Schou 3, Simon Lindholdt 3, Casper Bilton 1, Frederik Fritsche 1, Rasmus Schriver 1, Roar Forbord 1. Udvisninger: HØJ 2, HIK 2. Tilskuere: 250.