Susanne Bier instruerer film om Bergman

Susanne Bier skal lave tv-serie i fire afsnit samt en spillefilm om den svenske mesterinstruktør Ingmar Bergman. Filmen forventer at have premiere i 2012.

Filminstruktøren Susanne Bier har fået opgaven med at filmatisere fire tv-afsnit samt en spillefilm om den svenske mesterinstruktør Ingmar Bergmans liv. Det skriver ekstrabladet.dk.

Det er den svenske succesforfatter Henning Mankell, der er gift med Ingmar Bergmans datter Eva, som står bag manuskriptet. De to første afsnit af tv-serien er allerede skrevet og er blevet opkaldt efter Bergmans film.

Det første afsnit hedder 'Frenzy' og det næste hedder 'Savsmuld og ?'.

– På en måde går Bergmans liv hånd i hånd med udviklingen af film som en kunstart. Da Bergman blev født i 1918, var der stadig kun stumfilm. Og da han døde i 2007 havde den tekniske udvikling af film taget nogle gigantiske spring, siger Henning Mankell til filmbladet 'Variety'.

Mankell forklarer desuden, at han blev gode venner med sin svigerfar Ingmar Bergman.

-Vi havde altid nogle lange gode samtaler, og jeg ved selvfølgelig ting omkring Bergman, som ingen andre kender til. Og de vil heller aldrig blive offentliggjort. Men jeg tror selv, at Bergman ville have syntes, at det er en god idé, at det er mig, der skriver manuskriptet til tv-serien og filmen om hans liv.

Susanne Bier skal starte optagelserne til filmværket i efteråret 2011. Filmen og Bergmans liv får forventet premiere i foråret 2012, og selve tv-serien rammer de danske og svenske tv-stuer i julen 2012 samme år. Hele projektet har et samlet budget på 60 millioner kroner.