Sundhedsdirektør belaster Lene Espersen

Sundhedsdirektør modsiger Lene Espersens påstand om, at hun fik oplysninger om sparepotentiale på privathospitaler fra folketingsgruppe.

Formand for De Konservative Lene Espersen belastes nu yderligere i sagen om måske slettede mails om overbetaling af privatsygehuse.

Også direktør for Dansk Sundhedsinstitut Jes Søgaard bakker således op om påstanden om, at det var beregninger fra Sundhedsministeriet – og ikke som påstået af Espersen selv – vurderinger fra den konservative folketingsgruppe – der lå til grund, da hun i marts sidste år meldte ud, at man kunne skære 25 procent af taksterne til de private sygehuse.

I Dagbladet Information forklarer Jes Søgaard således tirsdag, at han sidste år i marts undrede sig over Espersens udmelding om sparepotentialet.

– Fra ministeriet blev jeg oplyst om, at Lene Espersens melding skyldtes, at de i ministeriet havde set på, at taksterne nok kunne sættes ned med 25 procent, forklarer sundhedsdirektøren.

Over for Ritzau uddyber Jes Søgaard, at han fik oplysningerne i en telefonsamtale med en medarbejder i Sundhedsministeriet, og at han derfor ikke har oplysningen i skriftlig form.

Ikke desto mindre er hans oplysninger i modstrid med Lene Espersen, der over for Folketinget tidligere har påstået, at baggrunden for hendes udmelding var "et grundigt arbejde, der er lavet af den konservative folketingsgruppe".

Sagen er blevet aktuel, fordi forfatterne til en ny bog "Projekt Løkke" hævder, at en af Lene Espersens daværende toprådgivere i Økonomi- og Erhvervsministeriet beordrede embedsmænd til at slette mails, der måtte omhandle en rapport fra Sundhedsministeriet, som netop skulle vise, at privathospitalernes takster var 25 procent for høje.

Også tidligere sundhedsminister Jacob Axel Nielsen (K) siger tirsdag til B.T., at oplysningerne om de 25 procent stammede fra beregninger fra Sundhedsministeriet.