Sund mad fra vuggestue til afgangsprøve

Borgmesterkandidat Jens Bruhn og kommunalbestyrelseskandidat Ronni Frydensberg, Rudersdal Socialdemokrater

I den seneste tid har der verseret en heftig debat om den fremtidige madordning i landets daginstitutioner. Det er især kvalitet af børnenes mad og brugerbetalingen, som mange forældre har harceleret over.

Heldigvis har en enstemmig kommunalbestyrelse i Rudersdal besluttet at løse kvalitetsproblemet ved, at der i næsten alle daginstitutioner etableres et køkken og ansættes medarbejdere, som kan sikre, at der hver dag fremover kan fremstilles et veltillavet, frisk, sundt måltid mad til børnene.

Socialdemokraterne i Rudersdal bakker naturligvis denne gode ide op, men hvorfor er det kun de mindste børn, som skal begunstiges med et dagligt frisklavet sundt måltid mad, når de er "på arbejde". Hvorfor kan denne gode sundhedsfremmende ide ikke udbredes til også at gælde for kommunens folkeskoleelever?

For at leve op til disse gode intentioner fremsatte Socialdemokraterne i kommunalbestyrelsen, for et stykke tid siden, det forslag, at der blev indført en lignende ordning, hvor der også fremover bliver serveret et varmt, sundt og nærende måltid mad til alle kommunens folkeskoleelever. Desværre valgte alle de øvrige partier og lister at stemme imod dette "let spiselige" og sundhedsfremmende forslag.

Ja, det er ganske rigtigt at det er et dyrt forslag, men som socialdemokrat mener jeg, at børn og unge er noget af det bedste samfundet kan bruge penge på. Sund mad på Rudersdals folkeskoler vil lære børnene glæden ved at spise frisk tillavet, lækker, velsmagende, sund og nærende mad. Da vi jo bliver til det, vi spiser, vil det på længere sigt hjælpe mange mennesker væk fra de mange livsstilssygdomme, som hærger blandt den ældre del af befolkningen, til en sundere og bedre tilværelse. På den måde vil samfundet på lang sigt spare rigtig mange penge og fremtidens danskere få en længere og bedre tilværelse.

Socialdemokraterne tænker ikke kun på dagen i dag, men har i modsætning til de partier, der stemte imod vores forslag, også sundhedsfremmende visioner, der rækker mange år frem. Derfor vil en madordning til gavn og glæde for folkeskoleeleverne i Rudersdal være en af de bedste investeringer, man give de unge, der om nogle år vil være de bærende kræfter i det danske samfund.