Sukkerbombe afmonteret

Gørlev
Daniscos informationschef afmonterer avisartikel om en bombe under sukkersalget. Der forhandles stadig med roedyrkerne om afregningsprisen, og det er for tidligt at sige om et eventuelt frasalg af Danisco Sugar vil få lokale konsekvenser i Gørlev.

Foto: Christian Winnem
Roerne gror, her ved Toelstangsvej ved Høng, men hvad dyrkerne får for dem, forhandles der stadig om. Foto: Christian Winnem
Roerne gror, her ved Toelstangsvej ved Høng, men hvad dyrkerne får for dem, forhandles der stadig om. Foto: Christian Winnem

Mens roerne gror på markerne, er dyrkerne grundigt utilfredse med Danisco. De føler, at Danisco holder dem hen i forhandlingerne om årets afregningspriser, skriver Landbrugsavisen under overskriften "Bombe under sukkersalget". Dyrkerne overvejer, om de skal dyrke andre afgrøder på arealerne.

Dagbladet Børsen oplyser, at Danisco, samtidig med prisforhandlingerne, forhandler med andre selskaber om at afhænde hele sukkerdivisonen.

– Vi skal have nogle væsentligt højere priser. Ellers kan det ikke betale sig for os at dyrke sukkerroer, siger sukkerroedyrkernes formand Jørn Dalby til Børsen.

Folkebladet har ringet til Carl Johan Corneliussen, informationschef i Danisco. Han oplyser, at udskillelsen af sukkerdivisionen er en generalforsamlingsbeslutning fra sidste år. Enten vil sukkerdivisionen blive udskilt som selvstændig, børsnoteret virksomhed, eller den vil blive solgt.

Der er gang i forhandlingerne, men hvilken løsning, det ender med, kan han ikke oplyse.

Hvad roepriserne angår, siger Carl Johan Corneliussen, at der stadig forhandles, og så længe forhandlingerne står på, er det Daniscos politik ikke at kommentere dem.

Hvorvidt ændringerne i Danisco Sugar vil få lokale konsekvenser i Gørlev, er det også for tidligt at sige noget om, siger Carl Johan Corneliussen.

cw@nordvest.dk