Strømpistoler i omløb

Det forlyder, at et parti strømpistoler er i omløb. Dem advarer politiet nu kraftigt imod

Voldsom smertepåvirkning, lammelse og bedøvelse, ja nogle gange med døden til følge. Det er blandt andet disse voldsomme reaktioner en strømpistol kan forårsage. Lige nu er der særlig grund til at være opmærksom på disse farlige elektrochokvåben, for i følge Henrik Laugensen fra Nordsjællands Politi forlyder det, at et parti strømpistoler er i omløb.

"Det forlyder, at et parti er blevet distribueret, derfor vil vi gerne advare folk," fortæller Laugesen.

Foreløbig er der i løbet af den sidste uges tid fundet strømpistoler flere steder i Nordsjælland. Senest i går hvor politiet under en ransagning på en bopæl i Gørløse, der udsprang af en trusselssag i Slangerup, fandt en af disse strømpistoler.

Men hvordan kan man se forskel på en strømpistol og en gedigen lommelygte?

"Strømpistolen har tre knapper. På den ene side sidder en almindelig knap, hvor man aktiverer lyset. Men på den modsatte side sidder en anden knap, trykker man på den samtidig med at knappen i bunden er slået til, så får man stød," fortæller Henrik Laugesen.

Han understreger, at enhver besiddelse, overdragelse eller anskaffelse af en strømpistol er ulovlig. Bliver den anvendt mod en person bliver man straffet efter straffelovens paragraf 245 der som minimum giver en straf for grov vold.