Strejkestop vækker lettelse

Beboere og pårørende på Ålholmhjemmet i Hillerød er glade for, at strejken blandt personalet stilles i bero i dag

Af Mette Dolmer Thygesen Foto: John Jessen Hansen

Ældre og pårørende på plejecentrene i Hillerød kan ånde lettet op igen. Strejken, som har stået på siden onsdag den 16. april blandt FOAs medlemmer, er stillet i bero, og social- og sundhedsassistenter og -hjælpere møder igen op i fuld bemanding i dag.

På Ålholmhjemmet i Hillerød er stemningen fortsat stille og rolig.

"Jeg har ikke noget at brokke mig over," og "det er værst for personalet" lyder ordene fra de ældre, som har måttet undvære bad i tre uger og har spist med plastikknive, som knækker mellem fingrene på dem. Opbakningen til personalet fra de ældre er stor, og det er også ros fra ledelsen: "Personalet har passet huset så godt. De har knoklet, og det har kørt godt med tillidsmanden, så vi har løst opgaverne sammen uden konflikter. Grupperne har lært hinanden bedre at kende," siger konstituerede leder, Christina Lohmann.

Johannes Jensen, som bor på Ålholmhjemmet, mener ikke, han har lidt nød. "Det værste var den varme mad, som ikke har været, som den plejer. Den plejer at være så god, for personalet laver den selv her på hjemmet, men nu har vi fået den udefra i kasser, som er blevet varmet. Men jeg har ikke noget at brokke mig over." Johannes Jensen har dog ikke fået gjort rent i tre uger, har selv måttet rede sengen og har heller ikke fået noget bad i den tid, strejken har stået på. "Det er nok det værste. Men der er nogle, der har det meget værre end mig. Og jeg kunne godt tænke mig, personalet får mere i løn – de får alt for lidt," siger han – og tilføjer, at han glæder sig til at spise sin mad med almindeligt bestik – og ikke de plastikknive, der knækker, når man skærer med dem. Inge Christensen, som er på besøg hos Johannes Jensen, synes, det er dejligt, at strejken slutter. "Det, jeg har haft mest ondt af, er, at det har slækket på hygiejnen. Og så aftensmaden, som Johannes fortæller, ikke har været så godt, som det plejer. Så det er dejligt, det kommer tilbage til det normale."