Stort indsamlingsshow i Greve

støt op. De frivillige kræfter i Greve er gået sammen om en stor indsamlings-event i Waves til fordel for Danmarks Indsamlingen 2015.

Waves: »Kom nu, vi gør det sammen. Hvis vi samler alle kræfter i Greve, kan vi gøre en forskel for de mennesker, der for alvor har behov for hjælp. Kom og bak op og vær med til den store indsamlings-event, hvor vi samler penge ind til Danmarks Indsamlingen 2015: Mod Uretfærdighed.«

Sådan lyder opfordringen fra de frivillige kræfter, der i disse dage har travlt med at planlægge den store Greve Indsamlings-event, der finder sted i Waves Shoppingcenter lørdag 31. januar fra kl. 12-15.

Det er en række frivillige samt foreninger fra hele Greve, der er gået sammen om at arrangere et show for hele familien, der skal samle penge ind til den nationale Danmarks Indsamling.

De har derfor allieret sig med en række kunstnere og foreninger, der frivilligt stiller op med sceneshows og aktiviteter på Centertorvet i Waves og underholder. Alle penge, der bliver samlet ind på dagen, sendes videre til det store indsamlingsshow, der kører over skærmen på DR1 samme aften.

Komik, rock, dans og rap

Til indsamlings-showet kan man bl.a. opleve den hylende morsomme komiker og tryllekunstneren Anders Andresen, der dagen igennem underholder med sine jokes og tryllekunstner som konferencier.

Ordsmeden og freestyle rapperen Klaskefar, der vandt sidste års MC's Fight Night, og det rockende band »Stop op i tide Mand«, der har lokalpolitiker Hans Kristiansen på guitaren, spiller scenen og hele Waves op, og Klub Godsets MGP-dansepiger samt en streetdanser vil slå fast, hvorfor de er nogle af Greves absolut bedste dansere.

Udover de flotte sceneshows vil der være boder, hvor man til gengæld for en donation til indsamlingen bl.a. kan få målt sit blodsukker eller blodtryk, få et billede med sit navn i flot arabisk kalligrafi, få udsmykket hænderne med henna eller prøve at hitte en hole in one på golf greenen.

»Vi har sammensat et program, hvor der er noget for hele familien. Der skal nok blive rigtig godt gang i den, og vi håber, at folk vil være med til at sende en stor donation af sted til Danmarks Indsamlingens vigtige projekter,« siger Alaa Al-assadi, der er en af de frivillige arrangører.

Rykker sammen

»Man kan ikke bare sidde tilbagelænet og lade uretfærdigheden og skellet mellem rig og fattig vokse. Vi, der har ressourcerne, er nødt til at gøre noget for de mange mennesker, der ikke har noget. Derfor har vi frivillige og foreningerne her i Greve besluttet os for at handle og råbe borgerne op. Hvis vi står sammen, og alle bidrager, kan vi virkelig rykke noget og gøre en forskel,« fortsætter Alaa Al-assadi, der er den oprindelige initiativtager til eventen.

Lysten til at gøre noget vakte genhør hos flere foreninger i Greve herunder Røde Kors, FrivilligCenter Greve, Waves, Magna Entertainment og Greve Nord Projektet, der på forskellig vis bidrager til eventen.

»Vi vil rigtig gerne være med til at støtte et godt og vigtigt formål som det her. Vi vil gerne have et godt samarbejde med de lokale kræfter, så når der kommer sådanne flotte initiativer, lægger vi gerne center til og stiller op med scene, lys og lydudstyr,« siger René Dahl-Byø, der er event-koordinator i Waves.

Greve på kortet

For at kunne sende alle de donerede penge videre til Danmarks Indsamlingen er hele arrangementet drevet af frivillige kræfter. Alle lige fra artister til sammaritter stiller op, fordi de gerne vil støtte den gode sag.

Arrangørerne og bidragsyderne er fra hele Greve, og sammen vil de gerne sætte Greve på Danmarkskortet og vise, at man i Greve tager et fælles socialt ansvar og gerne vil hjælpe dem, der er i nød.

Når showet er slut, bliver alle donationer fra dagen samt fra de løbende indsamlinger, som flere foreninger har stået for i løbet af januar, overdraget til Danmarks Indsamlingen og sendt videre ud i verden i kampen mod uretfærdighed, der er årets tema.