Stormende start på våd weekend

DMI varsler vindstød af stormstyrke i Vest- og Nordjylland fredag. Også lørdag og søndag bliver blæsende.

Det gælder om at finde den vindtætte vinterjakke frem og passe på flyvende tagsten i weekenden, hvor blæsten sjældent tager en puster.

Fredag kommer vinden til at spille den største rolle med frisk vind til kuling og op til hård kuling ved den jyske vestkyst. Langs den vestlige og nordlige del af Jylland varsler DMI endda vindstød af stormstyrke fra klokken 11 og frem til sidst på eftermiddagen.

– Det bliver også gråt og vådt med perioder med lidt regn rundt omkring. Det kan muligvis nå at klare op i Vestjylland, inden Solen går ned, men ellers kommer der ikke nogen sol fredag, siger Henning Gisselø, vagthavende meteorolog hos DMI.

Temperaturen kan fredag nå op på otte grader. Den stærke vind vil dog få det til at føles koldere. Det gælder også lørdag og søndag, som ligeledes bliver blæsende, selv om vinden løbende aftager.

– Lørdag bliver mindre blæsende end fredag, og søndag bliver mindre blæsende end lørdag, siger Henning Gisselø.

– Lørdag bliver lidt pænere i vejret – især i den vestlige del af landet, hvor der kommer nogen sol, lyder det videre.

Længere mod syd og øst begynder lørdag dog skyet og regnfuldt, men det klarer op i løbet af eftermiddagen med temperaturer omkring fem grader.

– Søndag bliver en dag med både byger og sol, og bygerne kan være med hagl eller slud. Det er svært at sige præcist, hvor bygerne kommer, lyder det fra Henning Gisselø.

Termometeret kommer til at vise tre-fire graders varme ifølge DMI's prognoser.