Store natur-planer: Penge sat af til naturcenter, læringsrum og en forhindringsbane

I det nye Egedal-budget bliver borgernes natur-oplevelser prioriteret

Egedal Kommune råder over masser af natur, hvilket både skal beskyttes og benyttes. Nu er flere tiltag på tegnebrættet. Arkivfoto
Egedal Kommune råder over masser af natur, hvilket både skal beskyttes og benyttes. Nu er flere tiltag på tegnebrættet. Arkivfoto

Naturen har tilsyneladende en høj stjerne hos budgetpartierne i Egedal.

Således er der planer om at opføre en forhindringsbane, udendørs læringsrum og endda et moderne naturcenter.

"Det er nogle spændende planer, som vi har sat i søen, men jeg er generelt rigtig glad for, at naturen og de muligheder, som den giver, er prioriteret i vores nye budget," siger Charlotte Haagendrup, formand for Kultur- og Erhvervsudvalget i Egedal Kommune.

Ifølge budgetforliget, så skal et naturcenter nu drøftes nærmere med Naturstyrelsen.

"Vi vil afsøge, hvor det kan placeres. Det slal anvendes af skoler og daginstitutioner, men det skal også være et udflugtsmål for familier i Egedal. Naturcenteret skal blandt andet give muligheder for madlavning og overnatning i shelters," lyder det i budgetforliget, hvor det også fremgår, at der afsættes 1 mio. kr. til etablering af udendørs læringsrum samt 150.000 kr. til en kommende driftsvedligeholdelse.

"Brugen af ude-liv for institutioner, skoler og familier er én af de mange positive læringer fra coronaen, som skal flyttes med ind i fremtiden. Derfor skal der etableres udendørs læringsrum, som skoler og institutioner kan benytte til hverdag," står der i budgetforliget.

Placering ikke besluttet

Endelig bliver der i årets budget afsat henholdsvis 1,2 mio. kr. og 50.000 kr. til etablering og driftsvedligeholdelse af en ny forhindringsbane for børn og voksne.

Det er planen, at den nye forhindringsbane i Egedal kan bruges som en aktiv del af borgernes træning.

"Det er en meget spændende projekt. Det er ikke besluttet, hvor den skal placeres, men tanken er rigtig god. Alt hvor vi kommer i bevægelse, og hvor vi kommer ud i naturen, er altid en fin idé. Det er godt for os – både mentalt og fysisk," siger Charlotte Haagendrup.