Stor optimisme i lille karateklub

Alle er velkomne i Kensaku Karate-do på Egholmskolen i Vallensbæk, hvor der bliver trænet hver onsdag og fredag
Alle er velkomne i Kensaku Karate-do på Egholmskolen i Vallensbæk, hvor der bliver trænet hver onsdag og fredag

En række ildsjæle har haft held med opstart af klub i Vallensbæk.

Det var i efteråret 2012, at ildsjælene med den erfarne udøver og underviser Stefan Christensen i spidsen fik deres drøm om en klub opfyldt med tid på Egholmskolen på Egholmvej.

– Det var en fantastisk følelse at komme i gang, og alle var naturligvis glade for, at det lykkedes, siger Stefan Christensen i dag til Sydkysten og tilføjer:

– Vi synes selv, det er gået godt gennem de nu snart tre år. Vi har omkring 20-23 medlemmer i alderen 8-50'erne. Vi træner i verdens største karatestilart Shotokan i SKIf regi:

– Vi går meget op i at give optimal, faglig træning, men samtidig er det sociale i højsædet.

– Vi er desuden en klub, som træner traditionel karate, hvilket betyder, at vi arbejder på, at teknikkerne skal kunne bruges ved f.eks. overfald, og så supplerer vi med lidt stævneaktivitet også, lyder det videre fra Stefan Christensen, der er formand og chefinstruktør.

Klubben har nu flere instruktører og deltager ved en række stævner og opvisninger. Ligeledes har gæsteinstruktører været forbi.

Haltiderne

Han ser gerne, at klubben vokser, og han ser med stor optimisme på fremtiden:

– Vi kunne i sin tid se på statistikken, at Vallensbæk havde flest aktive borgere i forhold til indbyggere, og det betød, at vi også godt var klar over, at vi nok ikke blev kæmpe store, og måske heller ikke bliver det, hvem ved, siger han og fortsætter:

– Og vi startede også med at gå rundt imellem de forskellige sale, haller, for at finde ledige tider, som vi kunne dokumentere for kommunen. Da det, dengang, viste sig, at "døde" klubber ikke havde frameldt sig deres tider. Vi fik da også tilbudt ret gode forhold på Egholmskolen.

Det med de såkaldt gode forhold er i dag med til at bremse klubbens udvikling:

– Vi har ikke træningstider til at øge antallet af medlemmer. Samtidig er det sådan, at vi har træning onsdag og fredag. Det har dog vist sig, at fredag af mange årsager er en dårlig dag både for vores og for andre klubber. Vi mister medlemmer som følge af denne træningstid. Vi lægger derfor fokus på, at når der skal uddeles haltider, at vi kan få en bedre træningsdag end fredag, siger formanden med tilføjelsen:

– Vi er stolte af at have opnået det, vi har og vi har desværre også måtte sige til nogen, at der ikke var plads, så jo, det kunne være super dejligt med flere tider.

Klubben havde sæsonstart onsdag 12. august kl. 17.00.

– I en optimal situation fik vi en bedre træningsdag frem for fredag og mere tid, så vi også kunne lukke flere ind i vores lille karate familie. Alle er velkommen, hvilket vores aldersspredning i klubben vist også viser, og især børnefamilier har rigtig gode muligheder for at træne sammen på samme tid, og det ser vi som en super måde at forældre og deres børn kan træne sammen på, siger Stefan Christensen.

jh