Stolt Dream Team jubler efter rekordsejr

Det stjernespækkede basketballhold smadrede Nigeria og satte ny olympisk rekord for antal scorede point.

Foto: MIKE SEGAR

Der skal normalt meget til at imponere superstjernerne på USA's basketlandshold.

Men efter Dream Teams gigantsejr på 156-73 over Nigeria ved OL i London torsdag aften, måtte spillere og træner alligevel erkende, at det havde været en speciel oplevelse.

– Vi skød bedre i denne kamp, end noget andet hold, jeg nogensinde har trænet, siger træner Mike Krzyzewski efter kampen, der smadrede Brasiliens rekord fra 1988 for flest point i en OL-kamp.

Dengang i Seoul vandt brasilianerne 138-85 over Egypten, men det antal point blev altså overgået med en pæn margin af de præcist skydende amerikanere.

– Hver gang jeg rørte bolden, gik den i kurven, lyder det med en let overdrivelse fra Carmelo Anthony, der ramte imponerende 10 ud af de 12 gange, han forsøgte sig uden for trepointsstregen.

New York Knicks-spilleren fortæller i øvrigt, at spillerne på forhånd var helt klar over, hvad pointrekorden lød på og målrettet gik efter at slå den.

– Den måde vi gjorde det på var høj klasse. Når vi skyder så godt, kan rekorden komme mod hvem som helst.

– Det er en stor præstation at slå den rekord. Hver gang man har chancen for at sætte en milepæl, skal man udnytte den, siger Carmelo Anthony.

En anden af holdets største navne, Kobe Bryant, havde før OL erklæret, at årets udgave af Dream Team er bedre end det originale hold fra 1992. Men efter rekordsejren vælger han en mere afdæmpet facon.

– Det føles godt at være blevet en del af historien. Der har været mange store hold, der er kommet til OL og har vundet store sejre. At vi slog rekorden er et skulderklap til os alle, og det viser, at vi gør et godt stykke arbejde, siger Kobe Bryant.

Sejren over Nigeria var Dream Teams tredje i tre kampe ved OL.