Stevns Boghandel er snart historie

Foto: Jørgen Skjoldan

er Store Heddinge: Den stevnske købstad mister én af sine mest vitale specialforretninger, når boghandler Helmer Nielsen om kort tid låser butiksdøren for sidste gang. Bogbranchen er inde i nogle turbulente år, hvor det ikke længere er muligt at holde en indtjening, der kan modsvare omkostningerne til husleje, lys og varme med mere.

– Jeg synes ikke, at det kan være rigtigt, at en mand i min alder skal have penge med hjemmefra. Derfor har jeg valgt at lukke boghandelen, siger Helmer Nielsen, der i fjor rundede de 80 år.

Han tilføjer:

– Ingen må opfatte mig som bitter. Jeg er ikke en sur gammel stodder, der smækker med døren, men snarere ked af, at udviklingen er nået dertil, at omkostningerne overstiger indtjeningen. Til gengæld kan jeg se tilbage på mere end 40 gode år med talrige trofaste og dejlige kunder af begge køn, siger Helmer Madsen til DAGBLADET, alt imens hans lune smil breder sig over et ansigt, hvor huden absolut ikke afslører, at den sidder på en aldersstegen herre.

Den over 40-årige epoke i centrum af Store Heddinge slutter med tre dages rask flyttesalg 23., 24. og 25. maj. Herefter tømmes butikken for rastlageret af såvel nye som antikvariske bøger, papirvarer, kuglepenne, blyanter – ja, alt flyttes til Rødvig Strandvej 10, hvor butikken et par uger efter genåbner under navnet: "Stevns Boghandel Lageret".

Læs mere i DAGBLADET Køge