Stem på en kvinde? Fem argumenter for og imod

Foto: Marianne Due

"Stem på en kvinde"

Sådan lyder opfordringen fra organisationerne Kvinderådet og Dansk Kvindesamfund, der ønsker at øge kvindeandelen i Folketinget fra de nuværende 37 procent.

Vi har spurgt kandidaterne i Sjællands Storkreds om de synes kampagnen er en god ide. 90 har svaret og 47,8 procenter mener Ja, mens 52,2 procent svarer Nej til spørgsmålet:Her kommer 5 argumenter fra Ja-siden


Det er vigtigt, at vi har en fornuftig balance mellem antallet af mænd og kvinder i Folketinget. Så faktisk burde indsatsen begynde allerede ved, at vi får et nogenlunde ligeligt antal mænd og kvinder på stemmesedlen.
Marcus Knuth (Venstre)
Fordi ligestillingen stadig halter. Den dag, der er lige mange kvinder og mænd i Folketinget, så er det ikke nødvendigt. Kvoter er ikke ønskelige, men nødvendige i en overgang.

Ulla Munksgaard (Alternativet)
Jeg tror at den og andre kampagner kan få flere til at komme ud og stemme.
Lennart Damsbo-Andersen (Socialdemokratiet)
Det er hensigtsmæssigt at Folketinget afspejler samfundet og dets værdier. Mænd og kvinder har ofte forskellige prioriteter og anser samfundet fra hver deres perspektiv.
Stine Pilt Olsen (Det Konservative Folkeparti )
Vi har brug for både dygtige mænd og kvinder i dansk politik.
Rasmus Horn Langhoff (Socialdemokratiet)


Her kommer 5 argumenter fra Nej-siden


Fordi ens kønsorganer vel næppe er det der gør en til en god politiker i forhold til f.eks holdninger, viden eller evne til at opnå resultater.
Jeppe Jakobsen (Dansk Folkeparti)
Jeg mener, at man bør stemme på den kandidat, som man er mest enig med og har tillid til. Det bør ikke gøres til et identitetspolitisk spørgsmål, og slet ikke til omvendt diskrimination, som jeg synes at kampagnen er udtryk for.
Sebastian Mylsted-Schenstrøm (Venstre)
Fordi kvinder selv må komme ind i kampen – vi skriver 2019.
Charlotte Poulsen (Socialistisk Folkeparti)
Det må altid være politikken og ikke kønnet, der skal få folk til at stemme. Det er bedre at få vælgerne – og ikke mindst førstegangsvælgerne – til overhovedet at stemme.
Bo Nygaard Larsen (Radikale Venstre)
Man skal ikke stemme på mig fordi jeg er kvinde, men fordi man er enig med mig.
Laura Lindahl (Liberal Alliance)