Stednavnene i busser er en skandale

Bjørn Lindstrøm har ganske ret i sin beskrivelse af annonceringen af stoppesteder i busserne.

I Cirkusrevyen 1968 optrådte den unge Ulf Pilgaard med monologen Stoppestedet/Københavns Sporvejes 22. lektion for buschauffører, der på ganske grinagtig vis gik ud på, hvordan buschauffører kunne genere ventende passagerer ved et busstoppested så meget som muligt.

Til slut i monologen kom så det, Movia åbenbart her 44 år senere har taget til sig: "Og som hjemmearbejde til i morgen har vi – forkert udtale af gadenavne".

Her følger nu en guide til forståelse af annonceringen af nogle af stoppestederne fra Hillerød til Nødebo med buslinje 307: Heeelsingørsgade(Hel… udtales som hel i helflaske): Helsingørsgade.Kirsebæven: Kirsebærbakken.Hjortholmsvej – med kraftigt tryk på -holms -: Hjortholmsvej.Kulsvierskolen udtales meget formfuldendt – se senere.Plattanhaven (Platan som Zlatan i Zlatan Ibrahimovic): Platanhaven.Kullivej – annonceres som det er skrevet: Kulsviervej.Hiiilerødvej (- med et langtrukket i): Hillerødvej.Nødderbo Mosebredden (Nødde- udtales som nødder): Nødebo/MosebreddenJægevænget (æ-et en mellemting mellem a og æ): Jægervænget.Kildeportvej (- tryk på d som i Mathilde): Kildeportvej.Kråstin (- Krostien – Kro udtales som grå i gråspurv): Krostien.Søbarken: Søparken.Ebbars Alle (-Ebbars med tryk på bar som i bar røv): Ebbas Alle.Når man kører i modsat retning fra Nødebo mod Hillerød, passerer bussen stoppestedet ved Fyrrebakken. Dette er man langt om længe begyndt at annoncere korrekt. I meget lang tid er det blevet annomceret som Førrebakken – altså ligesom aldersbetegnelsen fyrre.

Har man fx fra Movias side en forklaring på, at Kulsvierskolen kan udtales særdeles formfuldendt, mens det lignende Kulsviervej annonceres som Kullivej?

Og som det er anført af Bjørn Lindstrøm – hvordan kan man dog finde på at annoncere Hillerød Station som Hillerød Styk?

Bliver annonceringen ikke bedre, så drop det dog. Udenbys passagerer, der ikke er kendt i Hillerød, kan jo ikke bruge det til noget som helst. Vi andre kan more os over det