Stablede stævne på benene: Ishøj IF samler 90.000 kroner ind til jordskælvsofre

Velgørenhed. Med støtte fra lokale frivillige og erhvervslivet afholdt Ishøj IF et stævne til fordel for jordskælvsofrene i Syrien, Tyrkiet og Libanon

Stablede stævne på benene: Ishøj IF samler 90.000 kroner ind til jordskælvsofre

Ishøj: På bare 14 dage fik de lokale ildsjæle Ahu Demir og Tubay Kütük stablet et velgørenhedsstævne for jordskælvsofrene i Tyrkiet, Syrien og Libanon på benene, og da kampene var færdigspillet og præmierne overrakt, kunne de glæde sig over, at det lykkedes dem at samle 90.000 kroner ind til jordskælvsofrene.

– Man kan stadig donere via mobilepay, og vi har nogle flasker, vi ikke har afleveret endnu, så vi håber, at vi kan nå op på 100.000 kroner, siger Ahu Demir, der er træner for dameholdet i Ishøj IF og koordinator for klubbens kvindeafdeling.

Hun fortæller samtidig, at det ikke kunne lade sig gøre uden hjælp fra et hav af frivillige kræfter og en enorm støtte fra det lokale erhvervsliv i Ishøj og på Vestegnen.

Ahu Demir tog fat i både gamle og nuværende spillere i Ishøj IF, mens Tubay Kütuk trak på sit netværk gennem foreningen Støtte til Livet, som hun er formand for.

– Vi vidste godt, at vi ville få stor opbakning fra vores netværk, for sådan er sammenholdet i klubben og i Ishøj, og vi er glade for, at de lokale forretninger også havde lyst til at bidrage, siger Ahu Demir.

Popcorn, drikkevarer og slushice var doneret af lokale erhvervsdrivende. Foto: Lale Altay
I Ishøj er der der fuld støtte og opbakning til ofrene for jordskælv. Foto: Ahu Demir.
Der blev gået til den på banen. Foto: Lale Altay
Dagen igennem blev der serveret mad og drikke, og overskuddet går ubeskåret til ofrene for jordskælvene. Foto: Lale Altay

64 lokale butikker og erhvervsdrivende bidrog med alt fra mad, drikke, snacks og slushice, der kunne sælges til præmier, der kunne sættes på højkant i tombolaen.

Som nævnt er der på nuværende tidspunkt indsamlet 90.000 kroner, og det er Ahu Demir rigtig godt tilfreds med.

– Det er et flot beløb, vi har samlet ind på bare en enkelt dag, men det vigtigste er, at vi fik vist, at man kan være med til at gøre en forskel, selvom vi bor i Ishøj og er langt væk, siger Ahu Demir.

Mere end 30 hold deltog til stævnet, og de betalte et gebyr på 600 kroner for at være med. Udover en masse fodbold var der også underholdning for de mindste, der kunne hygge sig med hoppeborge i en af hallerne i Ishøj Idræts og Fritidscenter.

De mange frivillige samlede sig til et fællesbillede. Privatfoto