
Som et nyt tiltag kommer der i Festugen til at være en ekstra scene – med navnet ?Spotlight? – for lokale bands, som får lov at underholde op, inden navnene på den store scene går i gang.
I år vil Festugens gæster både kunne få musikalske oplevelser hele aftenen. Foruden de større musiknavne på den store scene kommer der også til at være en mindre scene på ruinterrænet – med hundrede procent lokale bands, der alle har Vordingborgs gamle brandstations bunker på Valdemarsgade som øvested.
Det er således Øveforeningen Bunkeren, der i samarbejde med med Festuge-komitéen forsøger sig med noget nyt.
– Det har længe været et ønske at få et lokalt supplement til Festuge-scenen, så jeg har svært ved at få armene ned, lyder det fra Jesper Hansen, indehaver af Concrete i Algade, som også er vokalen og rytmeguitaren i det lokale rockband, Mirrors In Row.
Bunker-bands
Jesper Hansens eget band skal spille på scenen, der er døbt ?Spotlight?, og samarbejdet kom noget uventet i stand.
– Festuge-komitéen tog fat i mig til Kim Larsen-koncerten. De ville gerne lave en lokal scene i Festugen i det store øltelt på ruinterrænet, hvor der også er sildebord og Butterflies om lørdagen, forklarer han.
– Men vi så en kæmpe fordel i, at Øveforeningen Bunkeren tog teten. Det fik hurtigt grønt lys, og lynhurtigt stod folk nærmest på skuldrene af hinanden for at få lov at spille. Helt fantastisk, tilføjer han.
Allerede forrige år var det på tale med en lokal scene, som mundede ud i et ungetelt, der viste sig ikke at være den helt store succes og ikke var en egentlig scene.
Forsøget med en lokal musikscene glæder derfor også Kim Dejbjerg, guitarist i Herløv Band og tovholder for Spotlight-scenen.
– Os lokale bands har savnet at kunne bruge Festugen som et springbræt og en mulighed for at få lov at spille for et stort publikum, siger han.
Et krav fra Festuge-komitéens side har været, at Øveforeningen Bunkeren selv løfter opgaven.
Øveforeningen Bunkeren har eksisteret siden 2013 og udsprang af ungdomshuset Birdhouse i samarbejde med Stars, men siden har det udviklet sig til en forening med cirka 30 medlemmer og adskillige bands, der i det daglige øver løs i bunkeren fra 80?erne.
Om selve programmet fortæller Kim Dejbjerg:
– Mandag til fredag vil et band spille cirka en time i tidsrummet 18-20 – afhængigt af, hvornår der sker noget på den store scene.
– Det er lige fra hardrock til funk og klassiske, danske sing-along-tekster.
– Og gammel 70?er-rock og glamrock. Der er nærmest det hele, ler Kim Dejbjerg.
Et kulturelt boost
At løfte opgaven lader ifølge Kim Dejbjerg og Jesper Hansen til at blive en smal sag, der mange har været ivrige efter at hjælpe.
De kalder det et kulturelt boost, at Festugen inddrager øveforeningen og giver de garvede lov.
– Man taler tit om de unge upcoming bands, så det er rart, at os støvede, der har spillet i mange år også får en mulighed for at vise, hvad vi kan, siger Kim Dejbjerg.
– Det er et rigtig godt signal, som Festuge-komitéen sender. Lækkert, supplerer Jesper Hansen, som også håber, at det kan lade sig gøre at få vist Spotlight-scenen på storskærmene for at lokke gæsterne til teltet.
– De kalder selv scene for ?åben øver?, med det bliver mere end dét. Det bliver mega godt – det er helt sikkert, lover de to musikere.
Spotlight-scenen starter klokken 18, og aftenens band spiller cirka en time.
Mandag 11. juli klokken 18.30: KaduZh
Tirsdag 12. juli 2016: Artis
Onsdag 13. juli klokken 18:15: Lagerloudz
Torsdag 14. juli klokken 18:30: Herløv Band
Fredag 15. juli klokken 18: Mirrors In Row