Sportschef: Bube skal have lidt mere tid

Andreas Bube er ikke med, når der torsdag aften er OL-finale på 800 meteren. Det er han forhåbentligt i 2016.

Danmarks største atletiknavn Andreas Bube, der for godt en måned siden vandt EM-sølv, skuffede sikkert mange, da han ikke formåede at løbe sig videre fra indledende heat på 800 meteren ved OL i London.

Men ifølge sportschef ved Dansk Atletik Forbund, Lars Nielsen, er der meget mere i vente fra Bube i fremtiden.

– Andreas Bube er en mesterskabsløber, og han er helt sikkert med, når der skal løbes finale til VM i Moskva næste år.

– Det er kun to-tre år siden, at Bube skiftede fra 400 meteren, og han har reelt kun været 800-meter-løber det seneste halvandet år. Det er ingenting, men på den tid, er han nået rigtig langt, siger Lars Nielsen.

Sportschefen vurderer også, at den 25-årige løber er blevet et kendt navn uden for Danmarks grænser, og det vil hjælpe hans udvikling.

– Folk ved, hvem han er internationalt, og nu får han mulighed for at løbe de rigtige steder og få noget international erfaring.

– Og med tre-fire år med mere træning, så ser det også godt ud med henblik på OL i Rio, siger Lars Nielsen.

Lidt utraditionelt valgte Andreas Bube i sit indledende heat i London at starte med et hurtigt udlæg i stedet for at lukrere på sin spurt. Planen hjalp ikke danskeren, der ikke formåede at kvalificere sig til semifinalen.

Når der torsdag aften er OL-finale i 800 meteren, så er verdensrekordholderen David Rudisha fra Kenya favorit til at tage guldet.