Spirituskampagne fortsætter – selvom den ikke altid virker

Kampagnen mod spritkørsel har løbet et par år. Den virker tilsyneladende ikke på alle, men politikredsen fortsætter alligevel.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fik i weekenden en opringning fra en borger, der havde lagt mærke til en bil, som slog gnister fra forhjulet, fordi bilen kun kørte på fælgen.

Borgeren var desuden ret overbevist om, at føreren i bilen var beruset. Derfor kørte et par betjente hurtigt til det sted, som borgeren havde udpeget.

Betjentene fandt med det samme frem til bilisten, der var ved at parkere.

Han var bestemt ikke ædru, og en test afslørede da også, at hans promille var mere end almindelig høj. Det viste sig, at han kom fra den samme fodboldkamp, hvor betjentene netop havde sat en hilsen fra politikredsen i forruden på de parkerede biler med ordlyden:

– Lad bilen stå, hvis du ikke er parat til at møde os.

Denne hilsen sad stadig i forruden på mandens bil

– Det er jo en helt tragikomisk historie. Og den viser jo med al tydelighed, at her har vores postkortskampagne mod spirituskørsel i hvert fald ikke virket. Ikke desto mindre vælger vi at fortsætte med at sætte hilsner til folk på biler eller i postkasser, siger politidirektør Lene Frank.

– Vi har i kampagneperioden fået en del positive tilbagemeldinger fra borgere, der værdsætter kampagnen. Så selv om vi med postkortet ikke har haft den store succes i dette tilfælde, bliver vi ved med at håbe på, at den har en effekt på nogen, siger hun.

I løbet af efteråret søsætter Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi derfor en ny postkortkampagne i ny indpakning og med en lidt anden ordlyd, som du for eksempel kan møde bag din vinduesvisker på bilen.