Spejdere indtager Arrenæs

Bålet er afløst af el-plader på grund af tørke

Foto: Picasa

Esther Mauck Dyrby – tekst og fotos

Det ellers så søvnige Auderød blev i lørdags vækket til live af 165 muntre spejdere, som med stor fornøjelse indtog KFUM-spejdernes Arresøcentret, og den tilhørende skov.

Spejderne, der skal opholde sig på stedet i en uge, kommer fra hele Sjælland og er delt op i to grupper efter farverne grøn og blå.

"Blå står for'Det danske spejderkorps, fordi de går med blå uniformer. De grønne er KFUM spejderne, med grønne uniformer", forklarer viceværten Søren Vester-Fabrin.

De ældre spejdere har slået deres telte op i skoven mens de yngre spejdere også kaldt "juniorer" bor i huse.

"Normalt laver vi jo mad over bål, men i denne tid med bålforbud er der gang i el-plader og vores udendørsovn, der fyres med brænde. Den er 'lukket' med skorsten, så den har vi fået dispensation til at måtte benytte," forklarer Søren Vester-Fabrin videre.

Ugens program for de små og store spejdere byder på afveksling: Bygning og sejlads på tømmerflåde, sejlads med optimist- og meginjoller, rebslagning (lav dit eget reb), tinsmedning, silketryk, bygning af en karrusel, osv.

Et af højdepunktet er den nye smedje, hvor spejderne lærer at smede knive, gafler og pløkke. Syvårige Katrine er dog mere glad for sejlturen på tømmerflåden: "Det er sjovt," konstaterer hun.

Planlagt er desuden en tur til Frederiksværk, hvor spejderne overnatter i naturen og besøger Krudtværket, før de rejser hjem igen og gør plads for de næste spejdere, som kommer fra Holland.