Spansk fodboldstjerne vender tilbage efter grim knæskade

FC Barcelona-anfører Alexia Putellas har været ramt af en korsbåndsskade. Nu er hun tilbage i træning.

FC Barcelona-anfører Alexia Putellas har været ramt af en korsbåndsskade. Nu er hun tilbage i træning.

Foto: Benoit Tessier/Reuters

Alexia Putellas er to år i træk blevet kåret som verdens bedste fodboldspiller, men hun har ikke været i stand til at vise sin klasse, siden hun i juli sidste år blev ramt af en knæskade.

Mandag var spanieren dog endelig tilbage på træningsbanen sammen med holdkammeraterne i FC Barcelona.

– Jeg er glad for, at jeg nu bevæger mig ind i den næste fase af min genoptræning, siger Putellas i en video, som Barcelona har delt på Twitter.

Angriberen, der er anfører i klubben, blev skadet under en træningssession få dage før kvindernes EM-slutrunde gik i gang sidste år. Den 29-årige spanier ødelagde et af sine korsbånd.

– Nu handler det om det mentale, og det tager lang tid at blive god igen. Der har været mange op- og nedture, siger hun om skadeperioden på næsten ni måneder.

Putellas håber, at hun når at komme i topform inden den kommende VM-slutrunde, der begynder i midten af juli.

– Jeg glæder mig til at blive spilleklar. Det er lægerne, der bestemmer, hvornår jeg er klar, og så må vi se, hvordan knæet reagerer, siger hun.

Putellas er to år i træk blev kåret som verdens bedste kvindelige fodboldspiller. Hun blevet senest overrakt Ballon d'Or Feminin i oktober 2022.

Angriberen har spillet i Barcelona siden 2012 og vundet det spanske mesterskab seks gange. I seneste sæson lavede hun 18 mål og 15 assists i ligaregi.

VM afholdes senere i år i Australien og New Zealand. Spanien er havnet i samme pulje som Costa Rica, Zambia og Japan.

/ritzau/