Songül: Det er en god dag

19-årige Songül er lettet. Men først når hun står med opholdstilladelsen i hånden, vil hun føle sig sikker.

– Jo, det er en meget god dag.

Songül Yüksel kan ånde lettet op, efter at politikerne på Christiansborg har givet hende og cirka 23 andre børn og unge en ny chance for at søge om familiesammenføring i Danmark.

– Jeg ved ikke, hvordan jeg skal udtrykke mine følelser, men jeg kan i hvert fald sige, at jeg er meget glad. Det er jo det, jeg ønsker så højt, siger Songül, da Ritzau fanger hende på telefonen i et frikvarter på Køge Gymnasium.

Den 19-årige kvinde er født i Tyrkiet og kom til Danmark i 2009 for at bo hos sin far og søskende. Da hun siden søgte om familiesammenføring, fik hun nej fra udlændingemyndighederne med henvisning til, at hendes tilknytning samlet set var større til Tyrkiet, hvor hendes mor bor, end til Danmark.

Nu får hun mulighed for at søge igen, og selv om lettelsen er stor, tør hun først tro på, at hun kan blive, når hun modtager sin opholdstilladelse.

– Jeg tror selvfølgelig på det, men jeg vil gerne se opholdstilladelsen i fysisk form. Jeg skal stå med den i hånden, før jeg tør sige: "okay, nu kan jeg blive i Danmark". Jeg har stadig en lille bitte tvivl indeni, siger Songül.

Gennem de få år hun har boet i Danmark, har hun lært at tale et tydeligt dansk. Hun klarer sig godt i gymnasiet, hvor både elever og lærere har appelleret til politikerne om at lade hende blive.

– De har hjulpet mig hele vejen igennem. Jeg er virkelig taknemmelig for deres støtte, for det var dem, der gav mig mod på, at jeg skulle kæmpe for retfærdighed, siger Songül.

– Det gjorde de på et tidspunkt, hvor jeg selv var ved at miste modet, siger hun.

Også hendes lillesøster, som går i 9. klasse, kan med den nye aftale ansøge om familiesammenføring, og det gør glæden endnu større.

– Jeg er meget glad for, at hun får samme mulighed, siger Songül.

Hendes far og ældre søskende har opholdstilladelse.