Sommervejret giver danskerne ondt i hovedet

Det skiftende sommervejr har givet mange danskere hovedpine- og migræneanfald.

Først skinner solen fra en skyfri himmel. Så tordner det, og regnen står ned i stænger. Sommervejret har vist sig fra sin lumske side i år.

Men ud over at ødelægge vores feriehumør, har den dårlige sommer gjort fysisk ondt på danskerne – det evindelige skiften mellem højtryk og lavtryk kan nemlig resultere i en ond hovedpine, skriver Søndagsavisen.

– Der er mange, der har haft det rigtig, rigtig dårligt denne sommer. Vi får flere henvendelser, hvor medlemmerne undrer sig over, at de har haft flere anfald i år, end de plejer, siger Hanne Johannsen, der er formand for Migræne- og Hovedpineforeningen, til Søndagsavisen.

Flere tidligere studier peger på, at omskifteligt vejr kan udløse hovedpine

En undersøgelse, der for nyligt blev præsenteret af American Headache Society, viser, at skift i temperaturen er forbundet med 21 procent af tilfældene af mild hovedpine og otte procent af de kraftige tilfælde såsom migræne.

På Dansk Hovedpinecenter på Glostrup Hospital kender man udmærket til fænomenet.

– Vores kliniske erfaringer er, at mange migræne- og hovedpinepatienter oplever, at vejrskift har en betydning, siger migræneforsker Messoud Ashina til Søndagsavisen.

Tilhører man de omkring 15 procent af befolkningen, der lider af migræne, er der ikke meget at stille op, så længe sommeren bliver ved med at arte sig som den gør.

Forskerne kan ikke sige noget om, hvilke type vejr og årstid, der er hårdest ved hovedpine- og migrænepatienterne kan man ikke sige noget om.