Solrød FC mangler penge

Foto: Anders Kamper

FODBOLD: En af landets største fodboldklubber med 800 medlemmer, Solrød FC, er kommet i økonomisk uføre.

Klubben har ifølge DAGBLADETs oplysninger et hul i kassen på 100.000 kroner, og der er ikke penge til ret meget eller ret mange i klubben for tiden. Det rammer de spillere på førsteholdet, der får kørsel til og fra klubben betalt, det rammer træneren, det rammer ungdomsafdelingen. Det rammer alle i klubben.

Årsagen til de akutte problemer er blandt andet, at Solrød FC lavede en aftale med den tidligere Solrød- og Brøndby-spiller Allan Ravns firma Sportsconnect om, at de skulle tegne sponsorater for Solrød FC med start 1. januar i år.

Det kom der ikke et eneste nyt sponsorat ud af, og nu er aftalen med Sportsconnect ophævet.

En anden faktor, at årets Roskilde Festival ikke gav det ønske udbytte på 50-60.000 kroner, men derimod endte i en minus på op mod 40.000 kroner.

Derudover kommer så manglende kontingentindbetalinger på 114.000 kr., som klubben nu sætter fokus på. Medlemmerne i restance får en rykker en af dagene, og hvis ikke pengene falder inden syv dage, så er det slut med at spille fodbold i SFC. Klubben har samlede kontingentindtægter på 800.000 kroner om året.

– Vi har en anstrengt økonomi lige nu, men vi er ikke på konkursens rand, og alle får sit. Vi sætter tæring efter næring, og så må vi skrue ned for nogle aktiviteter, genbruge tøj og bolde, så vi kan få rettet økonomien op, siger formand Jan Sørensen, der selvsagt ikke er glad for situationen. Hverken økonomisk eller sportsligt.

– Spillerne skal nok få deres penge, men de kommer til at vente noget tid endnu. Vi vil gerne bevare et hold i sjællandsserien, og det må så blive med gamle Solrød-spillere, for vi kan ikke som andre klubber investere os ud af det her. Spillerne skal vælge at spille her, og heldigvis har vi en stor ungdomsafdeling, hvor der kommer spillere fra, siger formanden.

Jan Sørensen stopper som formand i SFC til november, hvilket han meddelte på sidste års generalforsamling. Også Steen Hansen stopper. I forvejen er Jack Jensen trådt ud af bestyrelsen. Han fungerer som sportschef i dag.

Hvem der bliver ny formand, vides ikke.

– Vi skal nok finde en formand. Ingen er uundværlig, siger Jan Sørensen, der udover et krævende job i IT-branchen bruger 30 timer om ugen på ulønnet formandsarbejde i SFC med op mod 80 forskellige opgaver.

De skal nu deles ud på flere personer, når Sørensen stopper, og Solrød FC har derfor spurgt Sjællands Boldsil-Union om konsulenthjælp for at finde den bedste konstruktion for at komme videres bedst muligt.

Sporten.db@sj-medier.dk