Soldater i skarp kritik: Drop ferien forsvarsminister

Forsvarsminister Carl Holsts ferie midt i flere store sager og hans omstridte efterløn møder hård kritik.

Det er tid til, at forsvarsminister Carl Holst (V) får benene ned fra havestolen.

Sådan lyder den klare opfordring fra formændene for Forsvarets ansatte ifølge Ekstra Bladet og Avisen.dk.

Opfordringen kommer, fordi Carl Holst stadig ikke har udtalt sig om det åbne brev, hvori nedslidte flymekanikere opfordrer regeringen til at indstille luftkrigen mod terrororganisationen IS.

– Jeg ved, han holder sommerferie nu. Men jeg synes, forsvarsministeren snart må komme ud af busken og komme med en udtalelse.

– Han har et embedsmandsværk, han kan sætte i gang. Det er påfaldende, der ikke er kommet noget fra ham, lyder det fra Jesper K. Hansen, formand for den største faglige organisation i Forsvaret, CS (Centralforeningen for Stampersonel) til Ekstra Bladet.

Endnu mere harsk i kritikken er formanden for HKKF (Hærens Konstabel- og Korporalforening), Flemming Vinther.

– Når man i forvejen er lidt frustreret over, at han er så fraværende i vigtige forsvarspolitiske debatter, springer det i øjnene, at Carl Holst åbenbart har overskud nok til at mene noget om sin egen efterlønssag, siger Flemming Vinther til Avisen.dk.

Han henviser dermed til, at Carl Holst på Facebook har forsvaret, at han skal have 833.040 kroner i efterløn fra jobbet som regionsformand i Region Syddanmark, selvom han selv sagde op for at blive minister – også til en millionløn.

Flemming Vinther er også fortørnet over, at Carl Holst ikke har udtalt sig om lukningen af Irak-kommissionen og den tolke-aftale fra 2013, som har mødt fornyet kritik, fordi en tidligere tolk for de danske styrker i Afghanistan ikke kan få visum til Danmark.

– Jeg ved godt, at det er et nyt område, og at Carl Holst måske stadig øver sig i, hvordan man staver til militær, men han er altså minister og har været det i et stykke tid nu. Og vi har bare intet hørt fra ham. Intet.

– Jeg er irriteret over, at vi ikke har en minister, der lægger en kurs her, for det er vel en ministers fornemste opgave, lyder det fra Flemming Vinther til Avisen.dk.

Ifølge Ekstra Bladet oplyste Forsvarsministeriet lørdag eftermiddag, at Carl Holst stadig er på ferie og derfor ikke udtaler sig. Ritzau forsøger søndag at få en kommentar fra forsvarsministeren.