Soldater hyldet ved flagdag

Foto: Claus Fisker

Den nationale flagdag for Danmarks udsendte blev søndag markeret ved en række begivenheder i Danmark.

I Holmens Kirke i København blev der holdt mindegudstjeneste for de faldne i international tjeneste. Foruden pårørende deltog det officielle Danmark med repræsentanter fra kongehus, Folketinget og ministre. Under gudstjenesten blev samtlige navne på faldne de seneste 12 måneder i international tjeneste læst op.

Efter mindegudstjenesten var der parade på slotspladsen foran Christiansborg Slot. Soldater, hjemmeværns- og beredskabsfolk, der har været udsendt i det forgangne år, var opstillet til parade sammen med et æreskommando fra Den Kongelige Livgarde.

Efter mindegudstjeneste og parade var Folketinget vært ved en reception for Danmarks udsendte, pårørende til dræbte udsendte danskere og Folketingets medlemmer m.fl. i Rigsdagsgården på Christiansborg Slot.

Også i Fredericia og Viborg blev den nationale flagdag markeret – blandt andet med march gennem byen og nedlæggelse af en mindesten for de faldne.

Den nationale flagdag blev indført sidste år som en hyldest til alle danskere, der har tjent under Dannebrog under fremmede himmelstrøg, hvad enten det har været som soldat, redningsarbejder, politi eller civil.