Sognegården vandskadet for 2,5 millioner kroner

Alt skal ud. Plankegulve, undergulve og el-installationer er skadet i den nye Hørsholm Sognegård

Foto: Carsten Legaard

Skybrud Natten mellem lørdag og søndag den 14.-15. august stod vandet en halv meter over gulvniveau i Hørsholm Sognegården, og de følgende døgn blev alle gulvplanker krumme.

"Håndværkere er nu i gang med at fjerne både overgulv og undergulv. Alt skal ud," fortæller medlem af menighedsrådet Peer Szöcs.

Menighedsrådet har af sin bygherrerådgiver fået et foreløbigt skøn over skaderne, der løber op i to og en halv million kroner.

I dag er det præcis en måned siden, at skybruddet over Nordsjælland oversvømmede den halve by. De fleste steder er vandet forlængst pumpet væk, men på Barakstien 2 bliver vandet ved med at komme igen, selvom pumperne kører i døgndrift.

"Bare det regner 3-4 millimeter, er den gal. Ejendommens egen pumpebrønd løber fuld, og vi bliver nødt til at sætte en ekstra pumpe ind for at lede vandet væk," fortæller medlem af menighedsrådet Peer Szöcs.

Rådgiverens bud på de fortsatte vandproblemer er, at sognegårdens drænsystem belastes med overfladevand fra Barakstien mod øst og Ridebanen mod vest – belastninger, som dette system ikke er dimensioneret til.