Sølyst Teglværk bliver til Sølyst Strandpark

1. spadestik på det nye Sølyst-byggeri vis á vis Nivå Havn bliver taget på mandag

René Melnik

Nær ved otte år efter at ejendomsudviklingsselskabet 2L Development A/S i Hørsholm erhvervede Sølyst Teglværk ved Nivå Havn, er det nu endelig en realitet, at det gamle teglværk forvandles til et boligområde tegnet af Tegnestuen Vandkunsten.

"Den gamle teglværksgrund repræsenterer stort set den sidste større mulighed for at bygge et projekt af denne kaliber med udsigt over Øresund. Derfor har projektet fra første færd haft stor opmærksomhed, og processen med at udvikle projektet og opnå alle fornødne tilladelser har været langvarig – men det har ifølge 2L Development været såvel ventetid som anstrengelser værd.

"Hos 2L er meget stolte over projektet, og vi ser frem til at realisere et virkeligt markant byggeri, der kommer til at stå som et pejlemærke i området. Vi syntes, at Vandkunsten har tegnet et flot og visionært projekt med respekt for den særlige beliggenhed, og hvor det samtidig er lykkedes med at indrette nogle unikke boliger med private tagterrasser og en fantastisk udsigt over sundet – og med lysthavn og badestrande som nærmeste nabo," siger Lars-Erik Christensen, partner i 2L Development.

Den første etape i projektet udgøres af 15 enheder, som fordeler sig med fem toetagers rækkehuse, seks lejligheder samt renovering af den tidligere forvalterbolig, som kommer til at indeholde fire lejligheder. De første enheder vil være færdige i løbet af efteråret, og den officielle salgsstart på projektet vil være efter sommerferien. 2L Development har tidligere arbejdet sammen med Tegnestuen Vandkunsten om spændende og utraditionelle boligprojekter – blandt andet Torpedohallen på Holmen i København.

Udgangspunktet for byggeriet er den af byrådet vedtagne lokalplan fra 2006, som åbner mulighed for at opføre godt 8.500 kvadratmeter bebyggelse, hvoraf 1000 kvadratmeter kan opføres som havnerelateret erhvervsbyggeri.

1. spadestik for Sølyst Strandpark bliver taget på mandag kl. 14.30 med medvirken af borgmester Olav Aaen og arkitekt Sten Johnsen fra Tegnestuen Vandkunsten.