Socialrådgivere undrer sig over forenkling

Hvordan kan en ny nyhedsbrev-mail være en forenkling. Socialrådgiverforeningen undrer sig politisk aftale.

Formanden for socialrådgiverne, Bettina Post, er godt tilfreds med, at ledige ikke længere skal søge et bestemt antal job om ugen, og at man vil afskaffe reglen om, at arbejdsgiver har pligt til at sende oplysninger til kommunen om sygefraværssamtalen, den såkaldte DP333.

Men så er der heller ikke mere ros fra Bettina Post til en bred politisk aftale til afbureaukratisering af beskæftigelsesindsatsen, som blev indgået onsdag.

Bettina Post undrer sig over, at aftalen kun indeholder 44 forslag.

– Det svarer til 2,6 procent af de omkring 1700 forslag til afbureaukratisering, som Beskæftigelsesministeriet havde modtaget i kampagnen "væk-med-bøvlet-Inger". Jeg må konstatere, at den her aftale ikke for alvor rykker ved noget som helst, siger Bettina Post.

Hun undrer sig blandt andet over forslag nummer 29, som handler om, at Arbejdsmarkedsstyrelsen fremover skal sende en nyhedsmail ud, når der kommer nye regler eller sker ændringer i eksisterende regler.

– Jeg undrer mig over, at man ikke i stedet fjerner syv-dages-reglen, som pålægger ledige et fuldstændig ligegyldigt krav om at klikke ind på cv'et hver syvende dag. Dermed båndlægges et hav af administrative timer til at følge op på, om de så også gør det, siger Bettina Post.

Aftalen er lavet af regeringen, S, DF, LA, De Radikale og Kristendemokraterne.