Sneen vælter ned over Gribskov

Gribskov bliver onsdag klædt i hvidt.

Helsinge Gågade. Foto: Nicklas Thorup Clausen

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, melder onsdag om risiko for kraftigt snefald, og onsdag formiddag har snevejret ramt Gribskov.

“Der er i nat og onsdag risiko for loklat kraftige snebyger, der lokalt kan give over 15 cm sne på 6 timer, hvilket er definitionen på kraftigt snefald.

Meget ustabil og kold luft bevæger sig ned over landet fra nord og giver en del snebyger, som lokalt kan være kraftige. De kraftigste byger ventes over Vendsyssel Thy og Himmerland og breder sig dag videre mod sydsydøst til Storebæltsområdet samt Vest- og Nordsjælland.

Lufttemperaturen ventes holde sig omkring eller lidt over frysepunktet, så sneen vil have karakter af tøsne. De fleste steder ser ud at få mellem 2 cm og 5 cm sne, men lokalt kan der altså komme mere,“ skriver DMIs vagthavende meteorolog Frank Nielsen på instituttets hjemmeside.

På SN.dk vil vi hellere end gerne se dine bedste snebilleder fra Gribskov; vi modtager dem gerne på mail: gribskov@sn.dk – skriv gerne hvem, der har taget billedet, og hvor, det er taget. Så deler vi de bedste i en artikel.

Gågaden i Helsinge. Foto: Frank Nielsen
Gågaden i Helsinge. Foto: Frank Nielsen