Snart kører s-togene igen

I weekenden er der prøvekørsler og mandag genoptages driften på Nordbanen mellem Lyngby og Hillerød, hvormed pendlernes tidsforbrug bankes tilbage til normaltilstanden. Foto Allan Nørregaard
I weekenden er der prøvekørsler og mandag genoptages driften på Nordbanen mellem Lyngby og Hillerød, hvormed pendlernes tidsforbrug bankes tilbage til normaltilstanden. Foto Allan Nørregaard

Nordsjælland: Fra på mandag kører der igen S-tog hele vejen til og fra Hillerød. Sidste etape af den omfattende renovering af Nordbanen, fra Lyngby til Hillerød, åbner som planlagt mandag den 27. september.

Efter knapt fire måneders koncentreret arbejde på skinnerne er Banedanmark klar til igen at åbne for togtrafikken, og DSB S-tog står klar til at servicere de 50.000 passagerer, der i perioden har været berørt af sporarbejdet.

– På mandag leverer vi som planlagt den sidste del af Nordbanen tilbage til de mange daglige passagerer. Og det er en bane, som nu er i rigtig god stand. Som passager vil man opleve en større komfort på de nye skinner, og en mere driftsikker bane, hvor der ikke løbende skal ske udbedringer, siger Jette Aagaard, Banedanmarks projektleder for Nordbanen.

Hun har sammen med et hold, der omfatter 400 mand, gennemført én af de mest omfattende og komplekse sporarbejder, Banedanmark har gennemført. Renoveringen af Nordbanen har omfattet cirka 34.000 sveller eller mere end 11.000 tons beton, 60 procent af skinnerne mellem Svanemøllen og Hillerød er blevet udskiftet, i alt ca. 21 km skinner, og det samme er 36 sporskifter. 30 jernbanebroer er renoveret ,heraf er to af broerne blevet bygget ved siden af sporet og derefter skubbet på plads.

Under sporarbejdet har DSB S-tog indsat togbusser som alternativ transport , hvilket har betydet op til 75 togbusser på vejene samtidig- til en pris af cirka 60 millioner kroner for de fire måneders kørsel.

– Med de nye spor kan vores kunder både forvente færre forsinkelser og aflysninger samt bedre rejsekomfort," siger Lars Nordahl Lemvigh, produktionsdirektør i DSB S-tog.

Her i de sidste dage op til åbningen arbejder Banedanmark og DSB S-tog på at sikre en god opstart af S-togs-trafikken mandag morgen.

– På lørdag kører vi rutinemæssige testkørsler, hvor vi tjekker, at alt er, som det skal være. Og på søndag har vi så prøvekørsel, hvor vi får kørt hele banen igennem som ved fuld normal køreplan før åbningen mandag," forklarer Jette Aagaard.