Små lys i Frederikssunds mørke

Foto: Rudi Dalsgaard
Målscorer for Frederikssund Daniel Randsted i aktion mod Kastrup.
Målscorer for Frederikssund Daniel Randsted i aktion mod Kastrup.

Fodbold: Man har ikke vundet en turneringskamp siden den anden side af sommerferien, 13 kampe i Danmarksserien er resulteret i bare to point og de seneste tre turneringskampe blev tabt med samlet 22-1.

Oven i det kommer en oversvømmelse af anlægget og derfor elendige forhold til for eksempel omklædning samt en skattesag, der har ødelagt en god bid af klubbens gode renommé.

Nej, det kan være svært at finde ud af, hvorfor førsteholdet i Frederikssund stadig lever, men ikke desto mindre møder truppen på 21 mand op i løbet af ugen sammen med cheftrænerduoen Thomas N. Thomsen og John Andersen, der er på jagt efter lyspunkter, men heldigvis for dem også kan finde dem.

– At kunstgræsbanen kan bruges er da en positiv ting herude, lyder det galgenhumoristisk fra Thomas N. Thomsen.

Men han kan nu også finde et par andre ting. For eksempel teenage-angriberne Daniel Randsted og Emil Maribo på henholdsvis 18 og 17 år. Førstnævnte kom på måltavlen lørdag formiddag, da Frederikssund spillede sin sjette træningskamp i denne opstart, men måtte se sig slået på et sent mål til 2-1 af Kastrup fra Københavnerserien.

– De to er virkelig en pestilens af spille over for. De jagter hele tiden og får lavet nogle mål. Til træning har de også været skarpe, og det så man slet ikke fra dem i efteråret. Det har givet noget til spillerne, at de har fået lov til at spille, siger Thomas N. Thomsen.

Samtidig forsøger trænerne en lidt anden tilgang til tilværelsen, end man tidligere har gjort, hvor spillernes styrker har styret, hvordan man ville spille. For at give et usikkert og uprøvet hold noget sikkerhed bliver det nu gjort omvendt, så spillesystemet ligger fast, og hver position har en række bundne opgaver.

– Det er en meget anderledes måde vi gør det på nu. Vi har virkelig også haft mange skitser, papirer og møder for at få det på plads, og nu forsøger vi så at træne det ind. Vi har nu spillet seks kamp i opstarten, og vi har vundet tre og tabt tre med et enkelt mål. En af årsagerne er det system, siger Thomas N. Thomsen.

– Men vi ved også godt, at træningskampe er træningskampe. Det er ikke sikkert, det varer ved, men vi har forladt kampene med smil på læberne – også selv om vi har tabt.

Smilet er dog også en smule anstrengt. Mod Kastrup manglede man ni mand fra truppen på grund af skader, afbud og sygdom. Den slags indhug i startformationen vil gøre ondt værre, hvis det også sker, når Danmarksserien kalder igen om en måned.

– Vores anfører Martin Hansen, der kan styre sådan en organisation, har samtidig karantæne i de to første kampe, så det bliver svært i de første runder. Men de andre kan ikke undgå at undervurdere os, fordi det er så længe siden, vi har vundet, og kan vi så oveni gøre tingene en lille smule anderledes, så kan vi også vinde lidt dér, vurderer Thomas N. Thomsen.

Al snak om at lukke og slukke på forhånd bliver da også fejet af bordet.

– Vi er alle sammen konkurrencemennesker, og de 13 kampe, der er tilbage, skal ikke bare overståes. Det nægter jeg ganske enkelt. Vi har også fået spillerne med på, at der skal ske noget andet nu, og det er det, vi har brugt tiden siden november på.

– Vi (Thomas N. Thomsen og John Andersen, red.) er stolte over, at Frederikssund valgte at pege på os til at løfte denne her opgave, og så er det en udfordring for os, hvor man virkelig ikke kan ligge på den lade side, slutter Frederikssund-træneren.

Træningskamp

Frederikssund-Kastrup 1-2 (0-1)

Mål: 0-1: Frederik Sandberg (33), 1-1: Daniel Randsted (62), 1-2: Frederik Sandberg (86)

Udvisning: Jackie Christensen (37), Kastrup.