Slotved og Gruelund til dansegilde

Søndagsmatiné med Gilderne, der bød på kaffe og lagkage på Sophielund

Foto: Peter Brandi

92 personer var søndag med til fællessang, underholdning og 'syng med', da Sct. Georgs Gilderne i Hørsholm arrangerede matiné – 'Kaffe med Gilderne' – for beboerne på Sophielund. Med var et par fremtrædende lokal politikere, herunder borgmester Morten Slotved.

"Det er den slags arrangementer jeg holder af," udtaler Slotved i en pressemeddelelse, der var med som gæst, i øvrigt med partifælle Nadja Hageskov, Sport-, fritid- og kulturudvalgsformand, og Thorkild Gruelund, formand for Social- og seniorudvalget. Og de to herrer fik sig også en svingom.

Sct. Georgs Gilderne har været i Hørsholm i mere end 50 år, bestående af to Gilder, Hørsholm Gildet og Rungsted Gildet. De er nok bedst kendt for arbejdet med børn, og de fleste husker nok børnehaven Sct. Georgs Gården på Alsvej, der nu drives af kommunen under navnet Børnegården.

Sct. Georgs Gilderne i Hørsholm er alene organiseret af frivillige og har i de senere år haft fokus på ældre medborgere. Ud over 'Kaffe med Gilderne' også gåture på programmet.

"Det er helt i Gildernes ånd at kunne gøre andre mennesker glade. Vi arrangerer og afholder med fornøjelse 'Kaffe med Gilderne' fire gange om året," oplyser begivenhedens to tovholdere, Ella Andersen og Lisbeth Melander.

De suppleres af gildemester (formand) for Rungsted Gildet, Peter Brandi:

"Vi er i dag helt afhængige af, at vi får støtte via de kommunale §18-midler til at fortsætte vores aktivitet til glæde for de ældre."