Slotsparken fejrer selvstændigheden

Kæmpe lagkage og stor fest i Slotsparken, der fejrede at de nu endelig har overtaget bygninger og er en helt selvstændig børneinstitution.

– Når flaget er hejst, så er der varm kakao inde på krabbestuen, fortæller Charlotte Mathiasen til de forventningsfulde børn og forældre, der fredag eftermiddag havde en særlig grund til at kippe med flaget. Der var nemlig fest og fejring af at de nu officielt har overtaget deres ?hus?, og børneinstitutionen nu er helt deres egen.

– Vi overtog egentlig den 7. juli, men der skulle lige orden i alle papirerne, så i dag er dettid til en fest, siger Charlotte Mathiasen, der fik en lind strøm af gaver og kunne byde på skovtursstemning, med bål og pepita-ternede duge, for de mange gæster.

– Og så har børnene selv lavet lagkage hele ugen. Vi har bagt 20 bunde og brugt 150 æg, fortæller hun om den gigantiske lagkage, som jo nok hører til en sådan fejring.

Selve fredagen var en festdag, og børnene mærker måske ikke det store til ændringerne, men for de andre har der været lidt at se til. Således er der blandt andet ansat en vicevært, for nu står de selv for vedligeholdelsen.

– Men det betyder også, at vi selv kan lave en plan, og selv bestemmer, hvordan tingene  skal forgå, sagde Charlotte Mathiasen, inden dagen blev  overtaget af fest og gaver.

mith