Slem arbejdsskade stopper forpagteren på Mantzius

Daniel Boysen Møller overtog restauranten i Mantzius 1. oktober sidste år. Nu må han stoppe på grund af en arbejdsskade.

Foto: Thomas Schiermacher

"Jeg stod og pudsede glas, da stilken splintrede og snittede mig ind i den store muskel ved tommelfingeren. Det var tæt på de store sener og nerver og gik omkring fem centimeter ind," siger Damiel Boysen Møller, den nu forhenværende forpagter på Restaurant Mantzius om det uheld, der nu har sat en foreløbig stopper for drømmen om et livet som restauratør. En drøm som Daniel Boysen møller for få måneder siden var mere end klar til at leve ud.

"Det er små 14 dage siden det skete, og jeg blev tilset af både en læge og en håndkirurg efterfølgende. Jeg prøvede også at arbejde, men jeg kan ikke løfte med hånden og det snurrer i håndfladen. Jeg ved ikke hvor længe det tager, men jeg er uarbejdsdygtig indtil videre. Såret er vokset lidt sammen, men jeg skal bare slappe af med hånden, så det kommer i orden," siger han.

Desværre er økonomien så stram i den nystartede restaurant, at Daniel kan undværes. Der er ikke råd til at ansætte personale udefra, så han kaster håndklædet.

"Det er som økonomien i en restauration er. Man kører tæt på kanten og det kan ikke lade sig gøre som det er nu. Det er brandærgerligt, for vi havde en masse ting i pipelinen, der var booket møder og selskaber og folk begyndte at komme tilbage og bruge stedet. Nu handler det om at komme ud af lejemålet og få ordnet det i god stil for både os og Mantzius," siger Daniel Boysen Møller.

Kunstnerisk leder på Mantzius Mads Riishede skriver i en pressemeddelelse, at der arbejdes på at skaffe en ny restauratør til forpagtningen hurtigst muligt.

"Det er med stor ærgrelse, at vi må meddele, at forpagteren af Restaurant Mantzius Daniel Møller Boysen stopper, da han er kommet slemt til skade. Vi arbejder så hurtigt vi kan på en ny løsning. Alle koncertbilletter, der er købt med mad på BilletBoxen.dk er stadig gældende og kan fremadrettet stadig tilkøbes billetten," skriver han i pressemeddelelsen.

Daniel E. Hansen, der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget er ikke glad for nyheden om lejerens exit fra Mantzius.

"Jeg kan desværre ikke sige så meget på nuværende tidspunkt, andet end at det selvfølgelig ærgrer mig. Vi må gøre alt, hvad vi kan for at få restauranten på sporet igen hurtigst muligt. Det er af meget stor betydning for Mantziusgården som helhed," skriver han i en mail til Rudersdal Avis.