Slaget er tabt – hold den gode tone og stien ren

Der var ingen tvivl om, hvor Villabyerne havde placeret sin sympati, da et par kommunalbestyrelsesmedlemmer for tre år siden anklagede Gentofte kommune for lovbrud i forbindelse med annoncen om Ejendomsskattebilletten 2015.

Det aftvang derfor respekt, da Villabyerne i januar 2015 bragte mit læserbrev, som gik lodret imod indhentede ekspertudtalelser.

Det samme kan jeg ikke sige om Villabyernes dækning (16. januar 2018, side 2) af afgørelsen i sagen. Den er helt igennem uskøn.

Det klæder ikke Villabyerne i frustration over ikke at have fået skovlen under Gentofte Kommune at beklikke en kontorchef i Økonomi- og Indenrigsministeriet og kommunens juridiske chef.

Der er grænser for, hvad man må sige og skrive om andre i det offentlige rum. Det er ulovligt at fremsætte eller udbrede injurierende eller ærekrænkende udsagn om andre.

Stop nu. Slaget er tabt.

Svar fra Villabyerne

Kære Niels Erik Andersen.

Villabyerne følger ingen bestemt dagsorden i denne sag. Eller i nogen anden for den sags skyld.

Villabyerne undersøger. Villabyerne laver kritisk journalistik. Også når man på kommunal annonceplads går til angreb på staten med en landspolitisk tilkendegivelse.

Forestil dig, at indholdet ikke flugtede med din egen holdning i sagen. Hvis kommunen havde brugt spalteplads på en landspolitisk tilkendegivelse, du var rygende uenig i. Ville du da kunne få øje på sagens principielle indhold?

Jesper Bjørn Larsen, redaktør på Villabyerne