En meget dårlig idé at lukke Ordblindeinstituttet

Ballerups Kommunalbestyrelse er måske ved at tage en meget dårlig beslutning den 24. november 2014, nemlig at lukke Ordblindeinstituttet og flytte tilbuddet over på en folkeskole.

Jens Andersen, Kollegiebakken 9, Kgs. Lyngby

Ballerup har Danmarks bedste skole for ordblinde hvor de får, selv de værst ramte, ordblinde igennem skolen og ud på den anden side.

Herfra går eleverne videre på en uddannelse og kommer ud som hele mennesker med masser af selvtillid og troen på, at de kan komme igennem alt hvad verden byder dem. Hvorimod i en folkeskole bliver ordblinde tit glemt og sat i anden række med stemplet at de er dumme og kan ikke lære at læse. En del ordblinde kan heller ikke regne fordi de ikke kan forstå den tekst der stå i matematik bøgerne.

Jeg taler fra egen erfaring, da jeg selv er ordblind og har siddet i en folkeskole, hvor min dansklærer bare syntes, at jeg skulle tage mig samme og få styr på det danske. Hun vidste næsten ikke hvad det at være ordblind var.

Jeg kom selv ind på Ordblindeinstituttet i 7. klasse og lærte det første år mindst lige så meget som jeg havde lært de første seks år i folkeskolen. Da jeg kom ud efter 10. klasse gik jeg i lære som elektriker og har nu arbejdet de sidste fire år som elektriker.

Nu er jeg netop gået i gang på skole igen for at læse videre til maskinmester, det ville jeg aldrig kunne have gjort hvis ikke det var fordi jeg hvad gået på Ordblindeinstituttet.

Jeg ved af det er det samme for mange andre og jeg synes derfor at det vil være en meget dårlig ide at lukke Ordblindeinstituttet.